Kasvojen peseminen vaikuttaa helpoimmalta kaunistautumistavalta, mutta siinäkin voi tehdä virheitä.

Jotkin yleisimmät kasvojenpesutavat voivat aiheuttaa pitkän listan ihomurheita, kuten kuivuuttaa, ärtyneisyyttä, rasvaisuutta ja finnejä. Alle on listattu viisi yleisintä kasvojen pesemisessä tehtyä virhettä ja kuinka niiden korjaaminen voi helpottaa iho-ongelmia.

1. Väärä tuote

Oikeanlaisen puhdistusaineen pitäisi poistaa lika, meikki ja epäpuhtaudet, mutta se ei saisi poistaa liikaa ihon luonnollisia öljyjä tai terveellisiä soluja. Etsi sellainen puhdistusaine, joka tekee tehtävänsä eikä ole liian hellävarainen (joudut käyttämään ainetta kahdesti tai hankaamaan kovasti, että aine puhdistaa) tai liian raju (iho punoittaa ja ärtyy tai tuntuu tiukalta kuivaamisen jälkeen).

2. Liioittelu

Yleensä kerran tai kahdesti päivässä peseminen on hyvä, mutta useammat kerrat voivat ärsyttää ihoa ja johtaa rasvaisempaan ihoon. Jos et laittanut meikkiä, aurinkorasvaa tai hikoillut paljon päivän aikana, jätä puhdistusaineen käyttö illalla väliin ja koeta pestä kasvosi haalealla vedellä. Ihon on hyvä saada välillä taukoa puhdistusaineistakin.

3. Väärä veden lämpötila

Myytti: Kuuma vesi avaa ihohuokset ja kylmä vesi sulkee ne. Todellisuudessa huokosilla ei ole lihaksia avaamaan ja sulkemaan niitä. Kuuma vesi voi tuntua hyvältä iholla, mutta se voi kuitenkin sekoittaa ihosi luonnollisia, suojaavia öljyjä ja johtaa liikakuivumiseen tai talin liiktatuotantoon. Haalea vesi on paras hellään, mutta tehokkaaseen puhdistukseen.

4. Liiallinen kuorinta

Kuorinta on terveellinen tapa poistaa kuolleita ihosoluja, mutta kohtuus on avainasemassa. Käytä rakeisia kuorinta-aineita ja tee kuorintaa maksimissaan kaksi tai kolme kertaa viikossa. Käytä sormiasi pesulapun sijaan välttyäksesi ihon vetämiseltä.

5. Huono huuhtelu

Huuhtelun kanssa pihistely johtoo jäännösten kerääntymiseen, joka voi tukkia huokosia ja kuivattaa ihoa. Huuhtele kokonaisvaltaisesti, vaikka sinulla olisi aamulla kiire tai illalla rättiväsynyt. Leuka, hiusraja ja nenä saavat vähiten huomiota, joten niihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Katso lisää yleisiä virheitä ja miten korjata niitä Women’s Healthin sivuilta.