Tänään 8. maaliskuuta vietetään kansainvälistä naistenpäivää.

Vaikka vaatteiden värien ei pitäisi olla tänään ensimmäisenä mielessä, voi tätä päivää kuitenkin kunnioittaa pukeutumalla violetin värisiin vaatteisiin. Mutta miksi juuri tuohon väriin?

Kansainvälinen naistenpäivä 2023: Miksi juuri violetti väri ja mitä se edustaa?

Feministit ovat protestoineet aina violetin, mutta myös valkoisen ja vihreän värin avulla. National Woman’s Partyn mukaan violetti väri edustaa esimerkiksi uskollisuutta sekä horjumatonta päättäväisyyttä asiaa kohtaan. Violetti on myös kuninkaallinen väri, joka edustaa kuninkaallista verta.

Monien mielestä violetti on valittu naistenpäivän teemaväriksi sen takia, että siinä yhdistyvät feminiininen punainen väri sekä sininen väri, jota pidetään maskuliinisena värinä.

Yhden teorian mukaan violetti väri edustaa 123 naista, jotka menettivät henkensä tulipalossa Triangle Shirtwaist -tekstiilitehtaalla New Yorkissa. Se tapahtui surkeiden työolojen vuoksi ja kerrotaan, että he olivat juuri silloin tekemässä violetteja vaatteita.

Oli violetti väri valittu mistä tahansa syystä tämän päivän teemaväriksi, voi jokainen pukeutua tänään violettiin ja näyttää sillä, että tämä päivä on tärkeä päivä.

Lähde: AS