Joskus menneisyyden kaivaminen esille voi aiheuttaa ongelmia, mutta kannattaisiko puolisolle kertoa esimerkiksi entisistä kumppaneista jotain?

Menneisyydestä puhuminen voi olla vaikeaa. Entisistä suhteista puhuminen voi olla kumppanille vaikeaa kuultavaa. Sitäkään et voi tietää, muuttuuko hänen kuvansa sinusta heti sen jälkeen, kun hän saa tietää asioita, jotka liittyvät sinuun ja entiseen kumppaniisi. Mutta tästä aiheesta puhuminen voi olla myös hyvä asia.

Hyviä syitä puhua puolisolle entisistä suhteista

Kun kerrot puolisollesi entisistä suhteistasi, lisää se teidän välistä luottamustanne. Avoimuus kertoo sen, että olet oppinut virheistäsi, olet nyt kypsempi kuin silloin ja olet siirtynyt elämässäsi eteenpäin. Tämä työntää sinua lähemmäs puolisoasi. Tällaisessa suhteessa, jossa voit puhua menneisyydessäsi kokemistasi ikävistäkin asioista, ei ole juurikaan salaisuuksia.

Yksi hyvä syy paljastaa tietoja edellisistä suhteista on myös se, että voit kokea lopultakin rakkauden ilman pelkoa. Rehellinen ja täysin avoin suhde toimii paremmin. Voit nähdä itsesi uudessa valossa eli jotain sellaista, jota menneisyyskään ei voi pilata.

Pitääkö parien kertoa toisilleen ihan kaikesta?

Olet varmasti kuullut tämän ennenkin, että ihan kaikkea ei kannata kertoa. On kuitenkin hyvä kertoa lähes kaikesta, jos haluat avoimen suhteen, mutta ihan kaikkea ei silti kannata kertoa. Joistakin asioista puhuminen voi johtaa hankaliin tilanteisiin tai jopa halveksuntaan. Ole myös varovainen, milloin kerrot asioista. Valitse niille oikea aika ja paikka.

Varo myös, ettet vertaa kumppaniasi edelliseen kumppaniisi. Sillä et esimerkiksi voita mitään, että kerrot kuinka paljon parempi entinen kumppanisi oli sängyssä kuin nykyinen kumppanisi. Vertailu ei ole juuri koskaan hyvä asia.

Miksi kumppani voi haluta tietää asioita edellisestä suhteesta?

Kumppani voi kysyä tietoja edellisestä suhteestasi monen syyn takia. He esimerkiksi voivat haluta tietää sinusta kaiken mahdollisen ja tuntea sinut mahdollisimman hyvin. Jos hän kysyy näistä asioista heti riidan jälkeen, se ei ole hyvä merkki. Sekään ei ole hyvä asia, jos kerrot hänelle vain ne asiat, jotka haluat hänen kuulevan.

Ei ole helppoa kaivella menneitä, mutta jotain sieltä kannattaa kertoa, jotta uusi suhde voisi paremmin kuin se, josta on tullut erottua.

Lähde: Pandagossips