Hiusalan ammattilaiset ovat antaneet vinkkejä, joilla hiustyylin muutoksella saa ”luonnollisen kasvojenkohotuksen”.

Itselle ja omaanikään täydellisesti sopivan hiustyylin löytäminen voi olla haastavaa, etenkin jos koettaa uusia hiustyylejä ikääntyessään. Daily Mailin mukaan voikin olla vaikea tietää, miten omaa tyyliä kannattaisi mukauttaa, jotta saa niin sanotusti kaiken ilon irti ulkonäöstään.

Onneksi hiusalan ammattilaiset ja huippustylistit ovat paljastaneet parhaimmat tavat antaa ’anti-age’-käsittely hiustyylille. Heidän neuvoillaan kampaamokäynti ja hiustyylin muutos voi viedä vuosia kasvoilta ja antaa ikään kuin luonnollisen kasvojenkohotuksen.

Lue alta, mitä asiantuntijat neuvoivat kokeilemaan.

Lisää otsatukka: Luksussalongin Lontoon Mayfairissa omistava Matthew David suosittelee leikkauttamaan otsatukan simppelinä tapana säilyttää ulkonäkö nuorekkaana. Otsatukka voi helposti peittää pienet juonteet ja rypyt. Julkkisten, kuten Stranger Things -sarjan Millie Bobby Brownin kanssa työskentelevä David sanoi, että otsatukka voi olla hyvä tapa pitää hiusmalli modernina ja raikkaana.

”Sivuotsatukka on usein paljon pehmeämpi. Ihanteellisesti lyhin kohta pitäisi olla poskipään tienoilla, sillä se rohkaisee pehmeämpää tyyliä”, David totesi Daily Mailille.

”Kokonainen otsatukka antaa myös pehmeämmän tyylin, jos hiukset ovat hieman ylipitkät ja koskettavat ripsien kärkeä”, hän lisäsi.

Itsevarmoille asiakkaille David suositteli ’kovaa tai raskasta otsatukkaa’, jolla saa ’itsevarman ja voimakkaan’ ilmeen.

Suosi sivujakausta: Lontoon Belgraviassa Neville Salon -liikkeessä työskentelevä Jack Merrick Thirlway paljasti, että sivujakaus voi tarjota paljon kaivattua nostoa juurille.

”Sanoisin, että sivujakaus antaa aina enemmän tuuheutta juuriin, joten voisi olla hyvä idea lisätä se hiustyyliisi, jos sinua huolettaa hiusten tuuheus”, hän kertoi.

Pehmeitä raitoja hiusrajaan: Davidin mukaan itselle täydellisesti sopivan hiussväyn löytäminen on olennaista nuorekkaan ilmeen ylläpitämiseksi ja hän mainitsi, että tässä voi onnistua myös ’luonnolliselta’ näyttävällä tavalla.

”Jotkut saattavat haluta peittää sinnikkäitä harmaita hiuksia käyttämällä comb-on-värjäystekniikoita”, David selitti.

Väri-contouringia hän suositteli korostamaan kasvojen ääriviivoja tuomalla esiin niiden luonnollista muotoa.

”Tämä tekniikka keskittyy korostamaan hiusrajaa tehostaen henkilön kasvojen ääriviivoja, tuomalla esiin korkeat poskipäät ja pehmentämällä leukaperiä”, David sanoi.

Suosi laineita: Thirlwayn mukaan jos hiuksesi ovat luonnostaan hieman kihartuvat, olet onnekas, sillä laineet hiuksissa ovat nuoremman näköiset ja suorat hiukset voivat saada näyttämään vanhemmalta.

”Leikittele kasvoja reunustavilla kerroksilla antaaksesi hiuksilelsi hieman pehmeyttä ja liikettä”, hän neuvoi.

”Kerrokset voivat myös saada hiukset vaikuttamaan tuuheammilta ja terveemmiltä”, Thirlway jatkoi.

Laita hiukset korkealle poninhännälle: Michael Van Clarke, yksi Lontoon johtavista kampaajista, paljasti Daily Mailille, että korkealle laitettu poninhäntä voi nostaa kasvonpiirteitä.

”Korkeat poninhännät tai hiustyylit, jotka nostavat silmiä ja leukaperiä kompensoidakseen roikkuvaa ihoa, voivat viedä vuosia kasvoilta”, hän kertoi.

Bouffant-kampaukset, liiallisesti taaksepäin kammatut tyylit sekä täynnä hiuskiinnettä olevat tyylit ovat sen sijaan Van Clarken mukaan vanhentavia.

Pidä hiusmalli lyhyenä: Thirlwayn mukaan siihen on syy, miksi monet vanhemmat naiset suosivat hiusmallia, jonka pituus on leuan tienoille.

”Pitkät hiukset vetää silmät alas, korostaen roikkuvia kasvonpiirteitä”, hän selitti.

”Kasvonpiirteillä on taipumus alkaa hieman roikkua, kun ikää tulee lisää, joten muotoa nostamalla syntyy illuusio korkeammista poskipäistä ja silmien muodosta, mikä saa näyttämään nuoremmalta”, hän jatkoi.

Lyhyempi malli voi sen sijaan muuttaa kasvoja.

”Lyhyt malli on kirurgiton kasvojenkohotus, joka vie silmät pois kasvojen epätäydellisyyksist”, Thirlway totesi.

Jos haluat pitää hiukset pitkänä, suosi päällä lyhyitä kerroksia: Daily Mailin mukaan Thirlway huomautti, ettei lyhyt hiusmalli sovi jokaiselle.

”Monet naiset, joilla on paksut hiukset, voivat pitää hiukset pitkänä. Mutta on sääntöjä, joita täytyy noudattaa pysyäkseen nuorekkaana”, hän painotti.

”Lyhyemmät kerrokset päällä auttavat nostamaan piirteitä”, hän lisäsi.

Thirlway suositteli pyytämään kampaajalta minimaalisia, kasvoja reunustavia kerroksia.

”Pituuden suhteen, ei niiden pitäisi mennä olkapäitä alemmas”, hän opasti.

Lähde: Daily Mail