Avioliiton ensimmäisillä kuukausilla voi olla merkitystä liiton kestoon.

Moni avioliitto loppuu. Syy siihen voi olla esimerkiksi pettäminen, rakkauden loppuminen tai ongelmat viestinnässä. Tutkimuksen mukaan, jos parit tekevät erään asian, eron todennäköisyydet vain kasvavat. Ehkä se kannattaisi jättää tekemättä, jos haluaa avioliiton kestävän. Tuon asian voi nimittäin tehdä myöhemminkin, jolloin riski eroon ei kasva niin suuresti.

Perheen perustaminen liian aikaisin voi lisätä eron mahdollisuutta

Eräässä tutkimuksessa hyödynnettiin yli 12 000 naisen ja yli 10 000 15–44-vuotiaan miehen tietoja. Niistä selvisi eräs avioliiton rikkoutumiseen liittyvä yhteys. Nimittäin todella moni sellainen aviopari, jotka olivat saaneet perheenlisäystä heti naimisiinmenon jälkeen, oli eronnut.

Tulosten mukaan sellaisten parien liitto kesti helpommin yli 15 vuotta, jotka odottivat raskaaksi tuloa vähintään 8 kuukautta häiden jälkeen. Eli jos odottaa häiden jälkeen vähintään tuon ajan, liitosta tulee 77 prosentin mahdollisuudella pitkä. Jos esimerkiksi odottaa 7 kuukautta, on tuo määrä enää 48 prosenttia. Nuo prosentit koskivat naisia. Miesten kohdalla prosentit olivat 78 % ja 55 %.

Entä jos pari saa lapsen jo ennen häitä?

Tutkimuksessa tutkittiin eron todennäköisyyttä myös siltä kannalta, jos pari saa lapsen jo ennen avioliiton solmimista. Tulokset olivat karuja. Niiden mukaan se lisää entisestään parien eromahdollisuuksia.

Miehillä, jotka saavat esikoisensa ennen häitä, on vain 48 prosentin todennäköisyys, että heidän avioliittonsa kestää vähintään 15 vuotta. Ja naisilla, jotka synnyttävät ensimmäisen lapsensa ennen häitä, on vain 44 prosentin todennäköisyys, että heidän avioliittonsa kestää niin kauan.

Tulokset todistavat sen kuinka viime aikoina erot ovat lisääntyneet samalla kun myös ennen avioliittoa saatujen lasten määrä on lisääntynyt.

Lähde: Bestlife