Mitä tehdä, ellet voi sietää kumppanisi ystäviä?

Oletko usein tilanteessa, jossa joudut väkisinkin viettämään aikaa kultasi ystävien kanssa, vaikka et voikaan sietää heitä? Tämä voi rasittaa parisuhdettanne paljon, ja sinun kannattaakin miettiä strategia, jonka avulla selviät niin, ettei se rasia suhdettanne. Lue seuraavat neuvot!

 1. Ole rehellinen
  Kumppanisi ystävien ei tarvitse olla sinun ystäviäsi, ellet pidä heistä. Jos poikaystäväsi kysyy, mitä pidät hänen ystävistään, kannattaa sinun olla rehellinen. Ole kuitenkin mahdollisimman neutraali ja ystävällinen, kun kerrot hänelle mielipiteesi. Jos tarkoituksella piikittelet hänen ystäviään, et tee sillä itsellesi palvelusta.

 2. Mieti, mikä on ongelman ydin
  Ellet ole jo miettinyt asiaa, tee se nyt. Ovatko ystävät mielestäsi kumppanillesi huonoa seuraa? Saavatko he hänet juomaan liikaa tai käyttäytymään muuten haitallisesti? Jos tämä on syynä tunteisiisi, voit ottaa asian puheeksi kultasi kanssa. Ellet yksinkertaisesti vain pidä ystävien luonteesta, pidä heihin etäisyyttä, mutta älä vaadi kultaasi tekemään samoin. Ethän sinäkään pitäisi siitä, jos tilanne olisi toisin päin.

 3. Etsi heistä hyviä puolia
  Muista, että kultasi pitää ystävistään, eli näkee heissä selvästi positiivia piirteitä, Mitä jos koittaisit löytää niitä itsekin? Ehkä jopa opit pitämään joistakin hänen ystävistään. Älä kuitenkaan ota siitä paineita, sillä kultasi on heidän ystävänsä, mutta sinun ei tarvitse olla.

 4. Rajaa kohtaamisten määrää
  Kultasi saattaa roikkua ystäviensä kanssa jatkuvasti, mutta sinun ei tarvitse tehdä samaa. Välillä voi toki olla mahdotonta välttää kaikkea kohtaamista, sillä esimerkiksi kultasi syntymäpäivillä tai muissa isoissa tilaisuuksissa ystävät todennäköisesti ovat mukana. Näissä tilaisuuksissa löydät kuitenkin varmasti myös muuta juttuseuraa.

 5. Ole diplomaattinen
  Piditpä heistä tai et, voit silti olla ystävällinen ja kohtelias. Poikaystäväsi voi joutua ikävään välikäteen, jos päästät voimakkaita tunteenilmauksia julki hänen ystävilleen ja kerrot, mitä heistä oikeasti ajattelet. Pure hammasta, kun olet samoissa tilaisuuksissa heidän kanssaan. Tee se kultasi puolesta.

 6. Tunnista, milloin on aika lopettaa suhde
  Jos kultasi ystävät ovat kerta kaikkiaan ylitsepääsemätön ongelma etkä esimerkiksi pysty välttelemään heitä tarpeeksi tehokkaasti, on syytä miettiä, kannattaako suhdetta kumppanisi kanssa jatkaa. Voit toki antaa hänelle mahdollisuuden valita sinun ja ystäviensä välillä, mutta tällainen uhkaus tuskin tekee hyvää suhteellenne jatkossa. Koita miettiä, miten reagoisit, jos tilanne olisi toisin päin.

Nappaa neuvot talteen ja jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Brit+Co