Inhoaako miehesi ystäviäsi? Avioeroriskinne on kaksinkertainen

Avain onnelliseen avioliittoon saattaakin piillä siinä, että mies tulee toimeen vaimonsa ystävien kanssa.

Journal Of Social And Personal Relationships -lehdessä julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan avioero on kaksi kertaa todennäköisempi niillä pariskunnilla, joissa mies ei pidä vaimonsa ystävistä. Sen sijaan naisten ei tarvitse pitää miehen ystävistä, jotta avioliitto kestäisi.

Tutkimus osoittaa, että naiset luopuvat ystävistään harvoin niissä tapauksissa, kun mies ei pidä heistä. Vastakohtaisesti miehet kuitenkin heivaavat kaverinsa helpommin, jos vaimo ei tykkää heistä.

Naiset myös keskustelevat useammin avioliitto-ongelmistaan ystäviensä kanssa kuin miehet, mikä voi lisätä vaikeuksia liitossa ja kohottaa eron riskiä.

Tutkimuksessa seurattiin 400 avioparia 16 vuoden ajan. Ensimmäisen vuoden aikana osallistujilta kysyttiin, oliko heidän kumppanillaan ystäviä, joiden kanssa he eivät haluaisi kumppaninsa viettävän aikaa. Seuraavana vuonna aviopareilta kysyttiin, miten ystävät vaikuttivat heidän avioliittoonsa.

Tulosten mukaan 44 prosenttia vaimoista ja 29 prosenttia miehistä kertoi kumppanillaan olevan ystäviä, joista he eivät pitäneet. Lisäksi havaittiin, että mitä enemmän mies inhosi vaimonsa ystäviä, sitä suurempi avioeron riski oli seuraavien 16 vuoden aikana – silloinkin, kun myös muut riskitekijät otettiin huomioon.

”Vaimot saattavat kääntyä ystäviensä puoleen avio-ongelmissa, ja miehet voivat kokea tämän puuttumisena heidän avioliittoonsa, jos he eivät pidä näistä ystävistä”, tutkijat kertovat.

Tutkijat toteavat, että vaikka suuresta ystäväpiiristä voi olla apua aviopareille, kahden eri kaveriporukan sulauttaminen yhteen voi olla haastavaa pariskunnille.

Lähde: Daily Mail


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.