Ikkunoiden pesu edessä? Viisi vinkkiä onnistuneeseen ikkunanpesuun

Valon määrän lisääntyessä tulee ikkunoiden kevätpesu ajankohtaiseksi.

Ikkunanpesu ei ole monien mielestä se mukavin kotiaskare. Ajatuksena se voi tuntua suuritöiseltä, mutta työtä voi helpottaa huomattavasti käyttämällä oikeanlaisia tuotteita ja välineitä, huomauttaa Kiilto.

Alle on kootu lista vinkkejä onnistuneeseen ikkunanpesuun:

1. Valmistele työ etukäteen

Kiilto muistuttaa, että ikkunoiden pesu onnistuu parhaiten leudolla, pilvisellä säällä. Suora auringonpaiste voi kuivattaa puhdistusaineen pintaan liian nopeasti, jolloin kuivauksen siisti lopputulos on haasteellisempi saavuttaa. Ennen kuin alat pestä ikkunoita, tarkista välineiden kunto, tyhjennä ikkunoiden edusta ja suojaa kalusteet sekä pinnat mahdollisilta roiskeilta ja valumilta.

2. Oikea järjestys

Puhdista ensin pölyt sälekaihtimista. Ikkunoiden pesu tulee aloittaa puitteista, jotka pestään sisältä ulospäin.

”Ikkunaruutu pestään aina reunoilta keskustaa kohti, jolloin vältetään puitteiden kastelua”, Kiilto neuvoo.

3. Pesuvälineillä on väliä

Ikkunoiden pesua voi helpottaa ja nopeuttaa oikeanlaisilla välineillä. Esimerkiksi suuri sanko, jossa on kätevät pidikkeet kuivaimelle ja ikkunanpesimille, voi olla iso apu. Kiilto vinkkaa omista valikoimistaan löytyvää Unger-nukkakangasta, joka pesimen kanssa on tehokas yhdistelmä, jonka ansiosta hankalatkin lasipinnat saa pestyä ergonomisesti.

4. Muista kuivaus

Kun lasipinta on pesty, kuivaa se sen jälkeen ikkunakuivaimella yhdellä liikesarjalla. Kiilto neuvoo painamaan ikkunakuivain kevyesti pintaa vasten. On hyvä muistaa, että kuivaimen kumin kunto vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen, joten kuivaimen kumi tulisi vaihtaa ammattikäytössä noin 20 tunnin käytön jälkeen uuteen. Kumin kuivaamiseen voi käyttää joko siivouspyyhettä tai nukkapesintä. Valumien keräämiseen voi käyttää ikkunanpesintä. Vältä puitteiden kastelua ja kuivaa lopuksi puitteisiin tulleet roiskeet siivouspyyhkeellä.

5. Kiinnitä huomiota ergonomiaan ja turvallisuuteen

Jokaisessa työvaiheessa on syytä muistaa hyvä ergonomia. Esimerkiksi jatkovartta hyödyntämällä voit välttyä turhalta kurkottelulta. Lattian suojaamiseen pesun aikana voidaan käyttää suojamattoa, joka imee kosteutta sekä likaa itseensä ja pitää lattian turvallisena liikkua.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.