Ihosi tykkää, kun popsit näitä syötäviä: 10 ruoka-ainetta, jotka ovat hyvästä iholle

Ihon kunnosta kannattaa huolehtia myös sisäisesti.

Nämä erinomaista ravintoa olevat luonnon antimet sisältävät huikeita määriä antioksidantteja ja hivenaineita, jotka edesauttavat ihon hyvinvointia. Muista, että terveelliset ruuat kannattaa nauttia ilman sokeria, joka rasittaa ihosoluja ja kumoaa muiden ainesosien hyvää tekevät vaikutukset.

Alta löydät 10 esimerkkiä ruoka-aineista, jotka tekevät hyvää iholle:

1. Mustikka

Mustikan sisältämät antioksidantit suojaavat ja uudistavat ihoa ja tekevät hipiästä heleämmän. Metsämustikat ovat ravinnerikkaampia, kuin pensasmustikat.

2. Granaattiomena

Myös granaattiomenan syötävät siemenet sisältävät suuria pitoisuuksia iholle hyvää tekeviä antioksidantteja. Lisäämällä granaattiomenoita ruokavalioosi, ehkäiset ihon ennenaikaista vanhenemista ja ihovaurioita.

3. Goji-marja

Nämä eksoottiset marjat sisältävät paljon A-vitamiinia. Iho on elimistömme suurin elin ja goji-marjojen antosyaanit korjaavat elimistömme soluvaurioita. Goji-marjoja kannattaa syödä säännöllisesti mutta kohtuudella, sillä suurina annoksina ne voivat ärsyttää vatsaa.

4. Hunaja

Hunajalla on runsaasti iholle hyvää tekeviä ominaisuuksia: sen antibakteerinen vaikutus auttaa tuhoamaan mikrobeja sisäisesti, mutta tämän lisäksi se tehostaa suoliston toimintaa ja edistää ruuansulatusta. Suoliston ja ihon hyvinvointi taas ovat sidoksissa toisiinsa.

Hunajasta voi sekoittaa myös kotitekoista urheilujuomaa, sillä se nostaa verensokeria tasaisemmin kuin valkoinen sokeri, mutta makeudestaan huolimatta sisältää vähemmän energiaa.

5. Merilevä

Merilevät ovat todellista superruokaa. Spirulina-levä sisältää paljon iholle hyvää tekevää beetakaroteenia, kivennäisaineista sinkkiä ja kuparia sekä jodia. Siinä on myös gammalinoleeni-rasvahappoa, joka vahvistaa ihon immuunipuolustusta.

Merilevän makuun tottumaton saattaa aluksi säikähtää voimakasta makua, mutta siihen kannattaa totutella vaikka sushin ja salaatin seassa tai sekoittamalla merileväjauhetta vähän kerrallaan smoothien sekaan. Merilevää saa myös puristeina.

6. Avokado

Avokado sisältää runsaasti terveellistä omega-9-rasvahappoa. Ihosolujen vaurioita korjaavan vaikutuksensa ansioista se heleyttää ihoa ja vähentää punoitusta.

7. Valkoinen tee

Nauttimalla päivittäin valkoista teetä, ihosi saa suotuisan annoksensa antioksidantteja. Myös vihreällä teellä on ihon ikääntymistä hillitsevä vaikutus.

8. Kaura

Kauran antioksidantit, vitaaminit ja kivennäisaineet rauhoittavat ihoa. Kivennäisaine pii vahvistaa sidekudosta. Avenantramidi on kauran oma antioksidantti. Se rauhoittaa ärsytystä ja kutinaa sekä lievittää tulehdusta. Valitse täysjyväkaura, kun haluat kotimaisesta terveyspommista eniten tehoja irti!

9. Kurkku

Myös kurkku sisältää kauran tavoin paljon piitä, joka vahvistaa ihoa. Kurkku sopii hyvin naposteluun, sillä se sisältää paljon vettä, mutta vähän energiaa. Kurkku kannattaa syödä kuorineen, sillä ihon rakastama pii on nimenomaan tummanvihreässä kuoressa.

10.  Kaakao

Tiesitkö, että kuppi kaakaota sisältää yhtä paljon antioksidantteja kuin lasi punaviiniä? Tai että jo yksi pala kaakaopitoisuudeltaan vähintään 70% olevaa tummaa suklaata on jo ihollesi hyväksi?

Kaakao on todellista terveysruokaa. Sen antioksidantit suojaavat ihoa niin sisäisiltä rasituksilta, kuten stressiltä ja valvomiselta, mutta myös ulkoisilta rasituksilta, kuten ilmansaasteilta. Kaakaon flavonoidit vilkastuttavat ihon pintaverenkiertoa, mistä voi johtua se, että kaakaon syöminen auttaa ihoa suojautumaan auringon uv-säteiltä.

Saksalaisen tutkimuksen mukaan säännöllisesti kaakaota nauttineiden koehenkilöiden ihon kosteustasapaino, rakenne ja sileys parantui huomattavasti!

Sokeroimaton lasi kaakaota toimii hyvin myös palautusjuomana.

Ravinnon lisäksi kaikki yllä luetellut superruoat soveltuvat luonnolliseen ihonhoitoon. Avokadosta ja kaurahiutaleista teet punoitusta rauhoittavan naamion. Loistava kuorinta-aine syntyy sekoittamalla kaurahiutaleita ja hunajaa keskenään. Valkoisesta teestä saat nuorekkuutta ylläpitävän kasvoveden. Kurkun askorbiinihappo laskee turvotusta, jolloin puolen tunnin rentoutushetki kurkkuviipaleet kasvoilla toimii edullisena mutta tehokkaana pikakaunistajana.

Lähde: Kunto Plus


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.