Asiantuntijan mukaan hylkeen teolle on täysin järkevä selitys.

Joskus luonnossa tulee eteen yllättäviä kohtaamisia ja näin on käynyt nyt Uudessa-Seelannissa, missä hylje mätkäisi melojaa mustekalalla. Taiyo Masuda sai GoPro-kamerallaan tallennettua tilanteen, kun hylje lätkäisi Kyle Mulinderia kesken melontaretken.

”Istuksimme keskellä valtamerta ja sitten valtava uroshylje ilmestyi mustekalan kanssa ja retuutti sitä pitkään”, Mulinder sanoi Yahoo7 Newsille.

Hylje katosi nappaamansa mustekalan kanssa veden alle ennen kuin nousi pintaan uudelleen Mulinderin lähellä. Masudan kuvaamalle videolle ikuistui, miten hylje tuli esiin mustekala suussaan ja viskasi sen päin Mulinderia.

”Se retuutti sitä kesken tappelun ja kasvoni vain sattuivat olemaan väärässä paikassa väärään aikaan”, Mulinder kertasi tapahtumia.

”Olin että ’tyyppi, mitä juuri tapahtui?’ Se oli outoa, koska se tapahtui niin nopeasti, mutta pystyin tuntemaan mustekalan kaikki kovat osat kasvoillani kuin ’dum dum dum'”, hän lisäsi.

Hylkeen käytökselle on USA TODAY:n mukaan järkevä selitys. Mulinder oli todennäköisesti vain hylkeen tiellä, kun se koetti repiä mustekalan lonkeroita irti heiton voimalla – mustekalalla oli ruokailu siis menossa.

”Olen nähnyt hylkeiden tekevän näin aiemminkin, se ei ole epätavallinen näky, mutta normaalisti siinä ei ole ihminen tiellä”, Auklandin yliopiston biologisten tieteiden laitoksen apulaisprofessori Rochelle Constantine kertoi.

”Näemmä usein hylkeiden nielaisevan lonkeron pinnalla kuin suuren spaghettin”, hän jatkoi.

Hylkeet usein toistavat tätä monta kertaa ja repivät lonkoeron irti yksi kerrallaan. Constantine uskoo, että tämän jälkeen hylkeet syövät loput mustekalasta.

”Se on hyvä ateria, etenkin kun ne saavat ison mustekalan, kuten videolla”, Constantine totesi.

Videolla nähty mustekala päätyi kuintenkin Mulinderin mukaan kohtaamisessa voittajaksi. Se tarrautui Mulinderin kajakkiin taiston jälkeen ja Mulinder sai sen irti vasta porukan mukana olleen ohjaajan avulla.

Melomassa ollut porukka kuvaa sisältöä GoProlle ja video on jaettu niin Masudan Instagram-sivulla kuin GoPron Facebook-sivulla. Melojat olivat testaamassa GoPron viimeisintä mallia Hero7, kun uskomaton hetki hylkeen kanssa tapahtui.

”Aloimme välittömästi nauraa niin kovaa, puhuimme tästä koko viikon”, videon kuvannut Masuda viestitti sähköpostitse USA TODAY:lle.

Joukon matka oli osa Hero7:n lanseeraustapahtumaa. GoPron Facebook-sivulla videota on katsottu jo satoja tuhansia kertoja – voit katsoa itse videon artikkelin lopusta ja sen alla on vielä alkuperäinen Instagram-julkaisu.

Olemme aiemmin kertoneet hylkeenpoikasesta, joka opettelee uimaan ja päästelee samalla hassua ääntä. Voit lukea tästä hylkeestä julkaistun artikkelin täällä.

GoPro: When seals share… #GoProHERO7Meanwhile in New Zealand… Caption this for the opportunity to earn a #GoProHERO7 Black.

#GoProFamily member Bare Kiwi + Taiyo Masuda

Julkaissut GoPro Tiistai 25. syyskuu 2018

Masudan Instagram-julkaisu


Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

新しい @gopro #Hero7Black で衝撃映像撮れた 4K60fpsの安定化オンで撮ったからここまで驚いて全部撮れてた!こんな楽しいカヤックはじめて!!音声も海とかのガチャガチャ音ないし最高! @barekiwi getting octopus smashed into his face by a seal⁉️ I’ve never had such an amazing kayak everrrrr!! I am super stoked that the new @goproanz #Hero7Black captured without missing a thing although we shook so much, #hypersmooth the stabilisation managed it so well!! I made a little montage to show how good the audio came out!! No noises super clean!! Thanks to @kaikourakayaks @purenewzealand @kaikouranz @goprojp @howtodadnz @snapair for such an epic trip!! #gopro #ゴープロ #ゴープロのある生活

Henkilön TAIYO MASUDA (@taiyomasuda) jakama julkaisu

Lähde: Yahoo7 News, USA TODAY