Himalajan suola, kristallisuola, ruususuola. Tällä ihanan värisellä suolalla on monta nimeä ja monta käyttötarkoitusta.

Himalajan suolalla on terveellinen maine, koska siinä on paljon erilaisia mineraaleja sekä hivenaineita. Vaikka sitä voi käyttää ruoanlaitossa, ei sitä pidä käyttää yhtään sen enempää kuin tavallista suolakaan.

Nyt ei kuitenkaan keskitytä Himalajan suolan käyttötapoihin ruoanlaitossa. Good Housekeepingin mukaan tätä punertavaa suolaa voi nimittäin hyödyntää monin tavoin turvallisesti hyvinvointirutiinien osana.

Alta löydät kaksi hemmottelevaa tapaa sekä yhden hoitavan tavan käyttää Himalajan suolaa oman hyvinvoinnin edistämiseksi.

Hemmottele jalkojasi

Jalkakylpy, jossa on Himalajan suolaa seassa, voi elvyttää jalkojesi ihoa. Good Housekeepingin mukaan aiemmat tutkimukset ovat selvittäneet, että iho voi hyötyä, kun sitä liottaa suolaisessa nesteessä ja erityisesti magnesium saattaa auttaa edistämään ihon kosteutta. Kokeile liottaa kuivia jalkojasi lämpimässä vedessä, jonka sekaan on lisätty reilulla kädellä Himalajan suolaa. Jos sinulla on jonkinlainen ihon inflammaatio, voit kokeilla lisätä joukkoon myös magnesiumhippuja.

Helpota aristavaa kurkkua

Suolavedellä kurlaaminen voi lievittää kurkkukipua. Good Housekeepingin mukaan Himalajan suola voi auttaa vähentämään turvotusta sekä pitää suun puhtaana. Kun olet flunssainen ja kurkkusi on kipeä, kurlaa kurkkuasi muutaman kerran päivässä lämpimällä vedellä, johon on lisätty 1/4-1/2 teelusikallinen Himalajan suolaa. Muista kuitenkin, ettet niele vettä, vaan kurlaamisen jälkeen sylje se pois.

Kuori ihoasi

Toinen tapa hemmotella itseään Himalajan suolalla, on käyttää sitä ihon kuorinnassa. Good Housekeepingin mukaan suolakuorinnat eivät ole uusi juttu, mutta Himalajan suolan käyttö kuorinnassa voi olla piristävä lisä DIY-rutiineihin. Good Housekeeping kertoo, että Himalajan suolaa voi käyttää muun suolan tilalta missä tahansa suolakuorintaohjeessa, jota jo käytät. Lisäksi voit tehdä simppelin kuorinnan yhdistämällä keskikokoista Himalajan suolaa manteli- tai oliiviöljyyn sekä lisätä siihen muutaman tipan eteeristä öljyä tai mitä tahansa muuta suosimaasi tuoksua. Kuorinta pitää ihon sileänä, koska se vaikuttaa ihosolujen tuotantoon. Käytä tällaista kuorintaa vain vartalolle ja käytä kasvoilla kasvoille tarkoitettuja kuorintoja.

Lähde: Good Housekeeping