Ihastuminen ystäväsi entiseen kumppaniin voi muodostua isoksi ongelmaksi, mutta ei välttämättä. Osa ihmisistä saattaa suhtautua hyvin siihen, että heidän ystävänsä alkaisi deittailla heidän eksäänsä, mutta osalle asia saattaa merkitä ystävyyden loppua. Seuraavista merkeistä tunnistat, kannattaako sinun tavoitella ystäväsi eksää!

Täyttyykö yksi tai useampi seuraavista merkeistä? Siinä tapauksessa kannattaa vielä miettiä toisen kerran.

 1. Ystäväsi ei ole päässyt erosta yli
  Riippumatta siitä, mikä eroon johti, ovat erot yleensä aina kamalia. Jos ystäväsi ei selkeästi ole päässyt erosta yli, on tärkeämpää, että tuet häntä, etkä jahtaa hänen eksäänsä. Et olisi kovin hyvä ystävä, jos tekisit niin.

 2. Ystäväsi ei ole antanut sinulle hyväksyntää
  Ennen kuin lähdet tavoittelemaan ystäväsi eksää, on tärkeää keskustella asiasta ystäväsi kanssa ja kysyä, mitä mieltä hän olisi asiasta. Vaikka ystäväsi sanoisikin, että asia on hänelle OK, ei hän välttämättä pysty tarkoittamaan sitä täydestä sydämestään. Kannattaa siis suhtautua asiana varauksella. Jos ystäväsi sanoo, että asia ei tunnu hänestä hyvältä, pitää sinun päättää, oletko valmis menettämään ystäväsi.

 3. He eivät siedä olla toistensa lähettyvillä
  Tämä saattaa tarkoittaa sitä, ettei kumpikaan heistä ole päässyt erosta vielä yli, tai että ero loppui todella ikävästi. Haluatko todella suhteen, jossa poikaystäväsi ja hyvä ystäväsi eivät voi sietää toisiaan, ja sinun pitää jatkuvasti stressata, etteivät he osu samaan paikkaan samaan aikaan?

 4. Ystävälläsi on vielä tunteita häntä kohtaan
  Jos ystävälläsi on selkeästi vielä tunteita entistä kumppaniaan kohtaan, olisi sinun puoleltasi todella radikaalia lähestyä eksää. Tässä tapauksessa ystävyytenne olisi melko varmasti karilla.

 5. Et ole varma omista tunteistasi
  Oletko todella ihastunut ystäväsi eksään, vai oletko tunteistasi epävarma? Kannattaa ensin varmistua omien tunteiden aitoudesta ja voimakkuudesta, sillä riski menettää ystäväsi on olemassa.

 6. He olivat yhdessä pitkään
  Kuinka pitkään ystäväsi oli eksänsä kanssa yhdessä? On hyvin eri asia, puhutaanko muutaman viikon tapailusta, vai esimerkiksi vuosien suhteesta, jossa asuttiin saman katon alla. Mitä pidempään suhde kesti, sitä huonompi idea on, että sinä yrität lähestyä eksää romanttisesti.

 7. Sinä ja ystäväsi olette todella läheisiä
  Iso ero on myös siinä, onko ystäväsi enemmän puolituttu, tai vaikkapa työkaveri, vai onko kyseessä paras ystäväsi tai ihminen, jonka kanssa olet hyvin läheinen. Jos määrittelet henkilön enemmänkin tutuksi tai puolitutuksi, ei eksän deittailu ole välttämättä mikään ongelma. Jos ystävä on todella läheinen, tuo eksän deittailu paljon enemmän riskejä mukanaan.

 8. Et halua riskeerata ystävyyttänne
  Mieti, miltä ystäväsi menettäminen tuntuisi. Pystyisitkö elämään sen kanssa? Vaikka et löytäisi mitään edellä kuvattuja varoitusmerkkejä, on silti olemassa iso riski, että ystävällesi olisi liikaa, jos sinä olisit yhdessä hänen eksänsä kanssa. Koita myös miettiä asiaa toisinpäin: pystyisitkö sinä hyväksymään tilanteen, jossa kyseinen ystäväsi tapailisi eksääsi?

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka ovat saattaneet pohtia samaa!

Lähde: Insider