Halloween on jo aivan nurkan takana.

Halloween on pyhäinpäivää edeltävä juhla, jonka juuret ovat kelttien samhainissa. Halloween on suosittu juhla etenkin Yhdysvalloissa, missä pukeudutaan naamiaisasuihin ja lapset kiertävät naapurustossa karkki vai kepponen -kierroksilla.

Halloweenin juhlinta yleistyy Suomessa vuosi vuodelta, mutta ajankohtia siihen on oikeastaan kaksi: amerikkalaiseen tyyliin lokakuun lopussa tai pyhäinpäivänä. Pyhäinpäivää vietetään Suomessa 31.10.-6.11. väliselle ajalle osuvana lauantaina, joten tänä vuonna halloween-juhlia voi siis olla tulevana viikonloppuna tai 6. marraskuuta.

Jos olet järjestämässä halloween-juhlat, mutta koristeet ovat kuitenkin vielä hankkimatta tai asu päättämättä, voi tämä 5-Minute Crafts KIDS:n YouTube-kanavalla julkaistu video pelastaa sinut pinteestä. Videolla esitellään yhteensä 19 tee se itse -ideaa erilaisten koristeiden ja asutarpeiden tekoon.

Videolla näytetään muun muassa, miten tehdään värikäs kurpitsa tai kurpitsa, joka näyttää hotkaisseen jonkun ihmisen suihinsa ja jäljellä on enää vain yksi jalka, ja kuinka tuorekelmusta syntyy aave. Lisäksi videolla esitellään muun muassa se, miten tehdään itse enkelille siivet, noidalle kengät, vampyyrille hampaat ja haltialle korvat.

Koristeet ja asut sopivat niin lasten kuin aikuisten juhliin, ja niitä voi oman mielikuvituksen tai taitotason mukaan muokata. Muista kuitenkin huolehtia turvallisuudesta ja olla varovainen sekä huolellinen, kun teet näitä DIY-koristeita ja -asuja.

Voit katsoa videon erilaisista halloween-ideoista alta!