Asiantuntijat paljastivat kolme mahdollista syytä hajuvesien aiheuttamalle päänsärylle sekä kertoivat, onko hajuveden hinnalla vaikutusta.

Uuden hajuveden ostaminen voi tuntua työläältä, sillä hajuvesiosasto pursuaa erilaisia tuoksuja. Hyvällä tuurilla ostoksilta poistuu uuden, ihanan tuoksun kera; huonolla tuurilla kaupasta suuntaa mahdollisimman pian ulos huonovointisena.

Siinä missä toiset voivat kokeilla erilaisten tuoksujen testereitä hyvillä mielin, voivat tuoksut olla toisille liikaa. Popsugarin mukaan erilaisten tuoksujen haistelu voi aiheuttaa päänsärkyä, pahoinvointia ja huimausta.

Popsugar haastatteli Scent Trunkin perustajaa William Yiniä sekä työntekijä Sarah McCartneyta selvittääkseen, miksi hajuvesien tuoksuttelu voi aiheuttaa päänsärkyä ja miten sitä voi estää. Lue alta asiantuntijoiden kommentit!

Aistisi ylikuormittuvat

Popsugarin mukaan ensimmäisenä pitäisi kiinnittää huomiota siihen, minkälaisessa ympäristössä olet ja mitkä tekijät voivat laukaista päänsärkysi.

”Päänsärkyä voi saada, kun tuoksuja on liikaa tai altistuu voimakkaalle tuoksulle liian kauan”, Yin selitti.

”Se on samankaltaista väsymyksen kanssa: silmät väsyvät, kun katsoo ruutua pitkiä aikoja kerrallaan”, hän jatkoi.

Jos tunnet olosi huonoksi liian monia hajuvesiä tuoksuteltuasi, suuntaa haukkaamaan raitista ilmaa tai paikkaan, jossa ei ole niin paljon ärsykkeitä. McCartneyn mukaan jos olet altis voimaan pahoin hajuvesiostoksilla, on paras tapa toimia se, että valitset kolme tuoksua, joista pidät, suihkautat niitä testiliuskoille ja menet tuoksuttelemaan niitä eri ympäristöön.

”Kävele ympäriinsä hieman ja sitten päätä, pidätkö tuoksusta”, McCartney neuvoi.

Tuoksu laukaisee ikäviä muistoja

Jos yhdistät tuoksun ex-rakkaaseen tai vaikkapa hajuveteen, josta et ole aiemmin pitänyt, saatat huomata tuntevasi olosi epämukavaksi.

”Voit saada päänsäryn, jos tuoksu muistuttaa sinua tilanteesta, josta et nauttinut, joten kyse on tuoksuista itsestään, ei materiaaleista”, McCartney sanoi.

”Sitä ei aiheuta hajuveden rakenne; sen aiheuttaa se, että aivomme ovat hieman turhan nokkelia omaa parastaan ajatellen”, hän jatkoi.

Koeta välttää tällaisia hajuvesiä ja ole avoin uusille vaihtoehdoille, joita voit yhdistää onnellisiin muistoihin.

Tunne allergiasi

Tutustu hajuvesien tuoteselosteisiin, jotta voit varmistua siitä, ettet ole allerginen millekään hajuveden ainesosalle. McCartneyn mukaan tuoteseloste ei kuitenkaan kerro kaikkea hajuvedestä.

”Suurimmaksi osaksi ne vain listaavat alkoholin, parfyymin – mikä on salainen reseptimme – ja allergeenit, joita siinä on. Kaikki muut ainesosat, kuten limoneeni, geranioli ja bentsyylibentsoaatti, joista tuoksu muodostuu, voivat myös aiheuttaa allergisen reaktion iholla, mikä voi olla äärimmäisen stressavaa”, McCartney sanoi.

Tämän takia on hyvä tuntea allergiasi ja pysyä loitolla sellaisista tuotteista tekemällä taustatyötä sekä kysymällä apua kokeneelta hajuvesien asiantuntijalta.

Hinnalla ei ole merkitystä

Jos ajattelet, että hajuvesiin liittyvät päänsärkysi johtuvat siitä, etä tuoksu on halpa, voit unohtaa tämän nyt. McCartneyn mukaan hajuveden hinnalla ei ole väliä, sillä kaikkien tuoksujen on kohdattavat samat säännökset ja koostumusvaatimukset.

”Kun hajuvesien valmistajalle annetaan suurempi budjetti työstettäväksi, on heillä vain laajempi valikoima materiaaleja käytössään”, McCarteny sanoi.

Saatat joutua kokeilemaan ja pettymään ennen kuin löydät sinulle ihanteellisen tuoksun.

Lähde: Popsugar