Byredo antaa tuoksujaan ostaville mahdollisuuden keksiä sille itse oman nimen.

Tuoksumerkki Byredo täyttää kymmenen vuotta ja pyöreitä vuosia juhlistetaan tavalla, joka voi ilahduttaa tuoksufanaatikot: Unnamed Perfume -hajuveden saa jokainen nimetä itse mieleisekseen katsomalla tavalla.

Women’s Healthin mukaan Byredon perustanut ruotsalainen Ben Gorham yhdisti voimansa parfymööri Jérôme Epineten kanssa ja loi tuoksun, jossa on vivahduksia muun muassa roseepippurista, kurjenmiekkojen juurista, orvokeista ja sammaleesta.

Jokaisen tuoksupullon mukana tulee setti tulostettuja kirjaimia, joiden avulla parfyymin voi nimetä haluamallaan tavalla inspiroituen esimerkiksi siitä, mitä hajuveden tuoksu tuo mieleen.

”Tuoksun ollessa täysin subjektiivinen, nämä nimet kannustavat niin parfymööriä kuin lopulta asiakasta”, Gorham sanoi.

”Jokainen kokee tuoksun ennen kuin haistavat siinä olevat ainesosat. Meistä on edelleen kiehtovaa, että ihmiset tulkitsevat tuoksujamme niin monin tavoin”, hän lisäsi.

Women’s Healthin mukaan Unnamed Perfume lanseerattiin syyskuun 1. päivä Byredon kotisivuilla. Jos hajuvesien hinta kauhistuttaa (98 euroa 50 ml, 150 euroa 100 ml), voit osallistua nimeämiseen myös sitä varten avatulla sivustolla ja lukea samalla, minkälaisia nimiä muut ovat tuoksulle antaneet.

Lähde: Women’s Health