Hae kaupasta vain pari sitruunaa ja tee itsellesi nämä 6 hoitoa

Sitruunasta on monenlaista hyötyä muutenkin kuin ruoanlaitossa ja syötynä.

Alla on kuusi vinkkiä erilaisista tavoista hyödyntää sitruunoita.

1. Poista mustapäitä kasvoilta ja raikasta ihoasi

Leikkaa sitruuna kahtia ja hiero toisella puolikkaalla sitruunamehua kasvoillesi. Anna seistä viiden minuutin ajan, jonka jälkeen sen voi pestä pois. Sitruunalla on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka ehkäisevät finnejä ja epäpuhtauksia. Lisäksi sitruunan sisältämä alfahydrioksyylihappoa (AHA), jota käytetään laajasti kosmetiikassa sen ihoa kuorivan ominaisuuden vuoksi. Kyseisen hapon tunnetaan myös nuorentavan ihoa.

2. Poista kovettumia ja jopa syyliä

Poista sitruunan sisus niin, että sinulle jää vain valkoinen sisäosa ja kuori. Aseta se sellaisenaan esim. kovettuneisiin kantapäihin tai syylän päälle ja jätä yöksi. Tuloksien pitäisi näkyä noin viikon kuluttua päivittäisessä käytössä. Voit käyttää myös sitruunamehua ihon kuorintaan kantapäistä.

3. Vaalenna tummia aknejälkiä

Ennen kuin menet hoidattamaan vanhoja aknearpia kalliilla tuotteilla tai lääkkeillä, kokeile ensin tätä luonnollista menetelmää. Levitä vanulapulla tuorepuristettua sitruunamehua tummiin kohtiin kasvoillasi. Anna seistä kymmenen minuuttia ja pese pois. Vaikka sitruuna ei pysty poistamaan arpia kasvoista, se voi selkeästi vaalentaa tummia aknearpia kemiallisen kuorinnan tapaan.

4. Poista keltaisuutta hiuksista ja tee niistä hieman vaaleammat

Voit tehdä hiuksiisi kevyet raidat tai poistaa keltaista sävyä värjätyistä hiuksista – millä muullakaan, kuin sitruunamehulla. Voit esimerkiksi puristaa mehut neljästä sitruunasta ja kaataa sen suihkepulloon. Lisää vielä 1/4 vettä ja päivittäinen vaalennusaineesi on valmis. Voit käyttää sitruunasuihketta kuiviin hiuksiin tai jopa kostuttaa niitä kunnolla sitruunamehulla ennen pesua.

5. Tee kynsistäsi vahvat ja kiiltävät

Kalliit kynsituotteet sikseen. Sitruunamehu on yksi suosituimmista tuotteista kynsienhoidossa – ja syystäkin. Purista yhden sitruunan mehu kippoon ja aseta pestyt kädet kynsiä myöten nesteeseen. 10 Minuutin jälkeen kynnet ovat kiiltävät ja toistojen myötä kestävämmät. Voit kokeilla tätä tunnettua tapaa esimerkiksi tekemällä hoidon vain toisen käden kynsiin ja vertailla tuloksia keskenään.

6. Vaalenna tummia kainaloita tai tummunutta ihoa

Joillakin henkilöillä saattaa esiintyä enemmän melaniinia elimistössä kuin toisilla, joka voi näkyä tummempina kohtina ihossa. Halutessasi voit kevyesti vaalentaa ihosi tummia kohtia levittämällä sitruunamehua kevyesti niihin. Muista, että sitruunamehua ei tulisi laittaa juuri sheivatulle tai rikkinäiselle iholle.

Jää nämä vinkit ystävillesi, jotka arvostavat luonnollista kosmetiikkaa ja kotikonsteja!

Lähde: Medicaldaily.com


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.