Gracen mukaan hänen lääkärinsäkin on neuvonut naista viskitavastaan kiinni.

Britannian vanhin ihminen, Grace Jones juhlisti 112-vuotissyntymäpäiväänsä syyskuussa. Kun kunioitettavaan ikään eläneeltä naiselta kysyttiin hänen pitkän ikänsä salaisuutta, oli vastaus kenties hieman yllättävä: päivittäinen viskiryyppy, jonka on ollut hänen tapansa yli 60 vuotta.

Liverpoolista alun perin kotoisin oleva Jones syntyi vuonna 1906 ja on entinen hattutehtaan omistaja. Nykyisin Broadwayllä Worcestershiressa asuva yhden lapsen äiti suosii viskinään Famous Grousea.

”En koskaan jätä yömyssyäni väliin. Otan illalla vain viskiä”, Jones kertoi.

”Viski on todella hyvästä sinulle”, hän lisäsi.

Jonesin mukaan hän alkoi ottaa jokailtaisen paukun, kun hän täytti 50 vuotta. Hän on pitänyt tavastaan kiinni yli 60 vuotta eikä aio lopettaa.

”Lääkärini sanoi ’älä luovu viskistä Grace, se on hyvästä sinun sydämellesi’. Tunnen oloni samaksi kuin 60-vuotiaana”, iäkäs nainen sanoi.

Metron mukaan Jones meni naimisiin miehensä Leonard Roderick Jonesin kanssa Liverpoolissa vuonna 1933. Pariskunta ehti olla 53 vuotta naimisissa ennen kuin Jones jäi leskeksi vuonna 1986.

”Elämäni paras muisto on, kun menin naimisiin mieheni Leonardin kanssa. Hän oli todellinen herrasmies, kirkkoherran poika”, Jones kertoi 79-vuotiaana kuolleesta miehestään.

Jones kuvaili voivansa edelleen hyvin ja totesi, että ensi vuonnakin hänen syntymäpäiväänsä ollaan juhlistamassa. Jonesin tytär, 80-vuotias Deidre McCarthy ihailee äitinsä pitkäikäisyyttä.

”Äitini on ainutlaatuinen. Hän on edelleen todella tarkka ulkonäöstään ja vaatii saada aina olla parhaimmillaan”, tytär sanoi.

McCarthyn mukaan hänen äitinsä edelleen nauttii ihmisten tapaamisesta ja hän edelleen lukee hieman sekä katsoo televisiota.

”Joka viikko hänen hoitaja vie hänet Broadwaylle, missä äiti tykkää käydä hieman ostoksilla, jos ilma on hyvä; hänen terveytensä on mahtava, mutta hänen kuulonsa on hieman huono”, hän lisäsi.

”Äiti rakastaa viskiryyppyään joka ilta ennen kuin menee nukkumaan ja miksi ei? Viski on hänen juttunsa ja hän on ottanut ryypyn viimeiset 60 vuotta”, McCarthy totesi.

”Täytyy myöntää, että olen kuin hän siinä mielessä, se on täydellinen tapa rentoutua päivän päätteeksi ja on selvästi tehnyt äidilleni hyvää”, hän jatkoi.

Kerroimme aiemmin syyskuussa, että 105-vuotias Brenda Osborne sanoi hänen pitkän ikänsä salaisuuden olevan miesten välttely. Voit lukea hänestä lisää täällä.

Lähde: Metro