Etäsuhteita ja hidasta deittailua: Tässä ovat vuoden 2021 deittailutrendit

Erilaiset trendit värittävät myös deittailun maailmaa.

Tänä vuonna koronavirus on pakottanut sinkkuja ja erillään asuvia pariskuntia löytämään uusia tapoja toimia rakkausrintamalla. Treffi-illat ovat esimerkiksi vaihtuneet virtuaalisiksi treffeiksi ja jos on tavattu kasvokkain, on jouduttu muistamaan turvavälit tai tavattu ulkona.

Deittailupalvelut OkCupid sekä Plenty of Fish ovat sen sijaan kurkistaneet jo tulevaan, ja julkaisseet ennusteensa siitä, minkälaista deittailu on ensi vuoden puoella. Mitä on luvassa deittailun ja rakkauden maailmassa vuonna 2021? Se selviää alta!

Advodating

Advodating yhdistää sanat advocating ja dating. Advocate tarkoittaa jonkun puolustamista, puoltamista tai jonkun puolesta puhumista. Deittailun saralla advodating näkyy niin, että ihmiset lähentyvät heille molemmille tärkeän aiheen avulla, olipa kyse ihmisoikeuksista tai ilmastonmuutoksesta. Viime vuoden aikana yli 340 000 OkCupidin käyttäjää on kertonut mieltävänsä itsensä aktivistiksi ja etenkin nuoret naiset johtavat tätä trendiä. 48 prosenttia Z-sukupolven naisista ja 41 prosenttia millenniaaleista naisista sanoi mieltävänsä itsensä aktivistiksi ja Z-sukupolven edustajat kuvailivat itseään 11 prosenttia todennäköisemmin aktivistiksi kuin millenniaalit.

Connell-näkemys

Tämä tarkoittaa sitä, että tykästyy toiseen tämän muotitietoisuuden perusteella. Nimellä viitataan Normaaleja ihmisiä -sarjan Connelliin. Plenty of Fishin käyttäjistä 12 prosenttia sinkuista on myöntänyt, että on tuntenut vetoa henkilöön täysin tämän tyylitajun takia ja 18 prosenttia kertoo tuntevansa jonkun, joka on tehnyt niin.

Etäsuhteet

Korona-aika on saanut monet omaksumaan virtuaalideittailun ja etäsuhteet ja tämä tulee jatkumaan myös ensi vuonna. Pandemian alun jälkeen yhteyksien luominen ja keskustelut yli rajojen ovat nousseet lähes 50 prosentilla sinkkujen keskuudessa ja ihmiset ovat alkaneet laittaa sijaintimieltymyksekseen ’missä tahansa’ useammin kuin koskaan aiemmin.

Twice Baked

Toistoa toiston perään, eli tämä trendi viittaa siihen, miten keskustelut liittyvät kerta toisensa jälkeen jollain tavalla koronaan ja korona-aikaan. Plenty of Fishin brittikäyttäjistä 29 prosenttia on huomannut keskustelevansa samoista koronateemoista uudelleen ja uudelleen.

Politiikka ratkaisee

Jos olet sitä mieltä, ettet koskaan voisi päätyä lakanoiden väliin poliittiselta ajatusmaailmaltaan itsestäsi eroavan tyypin kanssa, et ole ainoa. Kumppanin poliittiset arvot ovat yhä tärkeämmät ja 64 prosenttia OkCupidin käyttäjistä on sitä mieltä, ettei eri puolueiden kannattajien deittailu toimi. Vuonna 2019 53 prosenttia vastaajista kertoi, ettei voisi deittailla ihmistä, jonka poliittiset näkemykset ovat hänen omiensa vastakohta, ja tämä määrä on noussut 60 prosenttiin kuluvan vuoden aikana.

Folkloretus

Tämä trendi on saanut nimensä Taylor Swiftin tänä vuonna yllättäen julkaisemasta Folklore-albumista. Trendissä ollaan niin keskittyneitä satumaiseen romanssiin, että odotukset eivät vastaa todellisuutta. Plenty of Fishin käyttäjistä 32 prosenttia on kokenut folkloretusta.

Selfien merkitys kasvaa

Koska iso osa vuodesta on mennyt oman kodin seinien suojissa, ei deittiprofiilia voi piristää lomakuvilla tai hauskoista elämän hetkistä napatuilla kuvilla. Sen sijaan täytyy turvautua hyvän selfien voimaan, jotta deittisovelluksessa kiinnittää muiden huomion. Kuvassa kannattaa suosia hymyä, sillä 95 prosenttia deittailijoista pitää hymyilevää selfietä parhaimpana.

Maailmanloppuilu

Tässä trendissä jokaista suhdetta kohdellaan kuin se olisi viimeinen, jossa tulee koskaan olemaan. Koska kuluva vuosi on ollut monella tavalla varsin kaoottinen ympäri maailman, on se voinut tuntua kuin maailmanloppu olisi lähellä. Plenty of Fishin selvityksen mukaan 41 prosenttia sinkuista tuntee jonkun, joka on kohdellut jokaista suhdettaan tästä syystä kuin se olisi heidän viimeinen ja neljännes (24 %) myöntää toimineensa itsekin niin. Vajaa kolmannes (29%) on myös huomannut olevansa halukkaampi olemaan parisuhteessa korona-ajan takia.

Hynttyyt yhteen vauhdilla

OkCupidin asiantuntijat uskovat, että ensi vuoden aikana pariskunnat muuttavat saman katon alle nopeammin. Päätöstä avoliitosta kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan eikä kiirehtiä yhteiseen kotiin vain sen takia, että se helpottaisi ajan viettoa yhdessä korona-aikana.

Tokblokkaus

TikTok on vienyt monet mukanaan ja ihmiset ovat hurahtaneet niin TikTok-klippien tekoon kuin katsomiseen. Tokblokkauksessa TikTokin katsominen on niin runsasta, että se häiritsee jo deittailuelämää. Plenty of Fishin mukaan useampi kuin yksi kymmenestä (14 %) sinkusta tietää jonkun, jolla TikTokin käyttö on blokannut tien rakkauteen. Jos ei malta olla pois TikTokin parista, voi se viedä parisuhteen eron partaalle tai vaikeuttaa rakkauden löytämistä.

Hidasta deittailua

Vaikka hynttyyt laitetaan yhteen nopeammin, osataan ensi vuonna myös edetä rauhallisesti. Kun on virtuaalideittaillut rajoitusten takia, ei kasvokkain tapaamiselle ole niin kiirettä ja OkCupidin mukaan etusijalle nousee emotionaalisen suhteen luominen fyysisen sijaan – jutellaan pidempään ennen kuin tavataan ja annetaan suhteen mennä fyysiseksi.

Kohotus

Kohotus on vapaa käännös proofing-sanasta, jolla tarkoitetaan leivonnassa sitä vaihetta, kun taikinan annetaa kohota. Deittailun maailmassa tämä on sitä, että suhteelle annetaan aikaa hengittää eikä kiirehditä, eli hieman sama kuin yllä oleva hidas deittailu. Plenty of Fishin käyttäjistä lähes puolet (46 %) on päättänyt antaa suhteelle aikaa hengittää eikä rynnätä suin päin suhteeseen.

Thunbergaus

Thunberging eli vapaasti suomennettuna Thunbergaus on hieman advodatingin kaltaista, mutta tässä yhteinen sävel kumppanin kanssa löydetään ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun kautta. Trendin nimikin siis viittaa ilmastoaktivisti Greta Thunbergiin. OkCupdin käyttäjistä 85 prosenttia millenniaaleista ja 84 prosenttia Z-sukupolvesta on huolissaan ilmastokriisistä. Jos mietit miten aloittaa keskustelu kiinnostavan kumppanin kanssa, voit siis kysyä rohkeasti jotain ilmastonmuutokseen liittyvää, sillä vastaanottajalla on todennäköisesti ainakin jotain sanottavaa aiheesta.

Luontodeittailua

Koronakriisin helpottaessa eivät sinkut ole heti ryntäämässä takaisin baareihin ja pubeihin treffeille, vaan luonto ja ulkona oleminen saattavat olla jatkossakin etusijalla. Yli puolet OkCupidin vastaajista ympäri maailman (59 %) kertoivat, että pandemia on saanut heidät motivoituneemmaksi tulevien seikkailujen suhteen ja ulkotreffit ovat suosittu vaihtoehto turvavälein toteutettaviksi treffeiksi. Yhdessä voi lähteä niin kävelylle, kunnon lenkille kuin sään salliessa vain nauttimaan luonnosta vaikkapa piknikille tai nuotion ääreen.

Lähde: Metro (OkCupid), Metro (Plenty of Fish)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.