Erosiko ystäväsi? Näin voit auttaa häntä

Älä ainakaan tee hänelle profiilia nettideittisivustolle, se ei auta.

Monilla naisilla on kokemusta ystävän auttamisesta parisuhteen päätyttyä, mutta avioero onkin toinen juttu, sillä niihin liittyy muun muassa omaisuuden jakoa ja mahdollisten lasten huoltajuudesta sopimista, mikä voi tehdä eroprosessista paljon pahempaa. Miten ystävää voi sitten auttaa hänen siirtyessä vaimosta sinkuksi? Women’s Health kysyi vinkkejä psykologi Andrea Boniorilta.

Näin voit auttaa eronnutta ystävääsi:

Kuuntele enemmän kuin puhut

Boniorin mukaan ihmiset ovat usein huolissaan oikeiden asioiden sanomisesta, että unohtavat kuunnella. Onkin tärkeää varmistaa, että ystävä tietää sinun olevan olkapäänä, kun hän on valmis puhumaan, mutta anna hän rauhassa selvitellä myös omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Vältä siis lauseita kuten ”Toivut tästä kyllä pian” tai ”Tiedän miltä sinusta tuntuu” tai ”No niin, viedäänpä sinut takaisin miesten ilmoille”.

Kysy miten voit auttaa

Kysy tarkasti, miten voit olla ystävällesi avuksi sen sijaan, että pyytäisit ystävää kertomaan, jos voit olla jotenkin avuksi, koska silloin taakka avunpyynnöstä on hänen harteillaan. Ehdota siis itse tapoja olla avuksi ja kysy, voitko esimerkiksi käydä hänen puolestaan kaupassa tai hoitaa jotain muita asioita tai vahtia esimerkiksi lapsia.

Älä vähättele rakkautta ja avioliittoja

Saatat kuvitella, että ystäväsi kaipaa kuulla asioita, kuten avioliitto on syvältä tai kaikki miehet ovat sikoja tai rakkaus on vain myytti. Boniorin mukaan on kuitenkin huono idea vähätellä parisuhteita ja suoltaa tällaista negatiivisuutta, etenkin omasta suhteestaan. Ystäväsi voi nähdä piristysyritystesi lävitse ja sen lisäksi tuntea olonsa pahemmaksi, jos hän luulee, että sinullakin menee huonosti.

Ole rehellinen kytköksistä ex-kumppanin suhteen

Jos sinä tai kumppanisi olitte läheisiä kummankin eronneen osapuolen kanssa, voi tuntua silloin siltä, että teidän pitäisi valita puolet eron myötä. Aihetta ei kannata ottaa puheeksi heti, mutta sitä ei voi ikuuksiakaan vältellä. Jos oma kumppanisi on ystäväsi exän kanssa vielä väleissä, ole avoin ja rehellinen siitä, sillä sen piilottelu vain pahentaa asiaa. Jos taas ystäväsi pyytää suoraan valitsemaan puolesi, mieti pystytkö realistisesti olemaan ystävä kummallekin eroan osapuolelle.

Tiedosta hänen mielenterveytensä

Jos huomaat ystäväsi käytöksen muuttuvan tai esimerkiksi apatian lisääntyvän, hän saattaa kärsiä masennuksesta, mitä voi tapahtua elämän mullistaneen tilanteen myötä. Boniorin mukaan on ihan sallittua ehdottaa, että ystävä puhuisi ongelmistaan jonkun kanssa. Sinä et pysty auttamaan kuin ammattilainen, joten jos huolestut ja koet aiheelliseksi kehottaa ystävääsi hakemaan apua, ei sitä kannata jättää vain aikeeksi.

Lähde: Women’s Health


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.