Muurahaisten vaeltelu keittiössä on monille tuttu juttu varsinkin kesällä.

Vaikka on olemassa inhottavampiakin ötököitä, ei ole mukavaa, että muurahaiset mönkivät siellä, missä säilöt ruokasi ja kokkaat.

Muurahaisista pääsee eroon monenlaisilla myrkyillä, mutta jos haluat kokeilla kemikaalittomia vaihtoehtoja niiden karkottamiseen, kokeile näitä Popsugarin tehokkaita ja yksinkertaisia vinkkejä.

1. Piirrä liidulla raja

Jos keittiössäsi on suoraan ulos johtava ovi, muurahaiset saattavat tulla juuri sitä kautta sisään. Pysäyttääksesi niiden tulon voit piirtää liidulla rajan oven ulkopuolelle. Muurahaiset eivät pidä liidun sisältämästä kalsiumkarbonaatista, joten ne eivät ylitä piirtämääsi rajaa.

2. Ripottele jauhoja tai kanelia

Muurahaiset eivät pidä myöskään jauhoista tai kanelista, joten nämä ovat mainioita myrkyttömiä vaihtoehtoja muurahaisten karkotukseen. Ripottele jompaakumpaa ruokakaappisi ympärille ja ikkunalaudoille.

3. Sitruskarkotin

Käyttämällä sitrushedelmien, kuten sitruunan, mehua saat kotisi tuoksumaan hyvältä ja pääset eroon muurahaisista. Sitruunamehu on erityisen tehokasta ikkunoiden ja ovien ympärillä: suihkauta vain nopea suihkaus kynnykselle tai ikkunalaudalle.

Voit myös laittaa sitruunan kuoria keittiön ovelle estääksesi muurahaisia tulemasta sisään.

4. Yrttikarkotin

Muurahaiset rakastavat sokeria ja pystyvät haistamaan sen kilometrien päähän. Niinpä ruokakaapistasi voi tulla muurahaisten paratiisi, jos esillä on pienikin murunen sokeria.

Onneksi voi ehkäistä muurahaisten sokerinhimoa laittamalla sokeriastioiden päälle tai lähelle laakerinlehtiä tai salviaa, joita muurahaiset välttelevät.

5. Tuhoa muurahaisten polku

Kun muurahaiset tulevat sisälle taloon, ne jättävät jälkeensä polun, jolla on niille tuttu tuoksu. Tätä polkua seuraavat myös muut muurahaiset.

Jos huomaat muurahaisen kulkevan keittiöösi, puhdista sen reitti sekoituksella etikkaa ja vettä (yhtä paljon molempia). Tämä kikka ei tosin tapa jo taloon päässeitä muurahaisia, mutta ehkäisee uusia saapumasta.

6. Tuki kolot ja reiät

Muurahaiset pääsevät sisälle taloon pienistä koloista ja rei’istä, joten ne kannattaa tukkia mahdollisimman huolellisesti.

7. Siivoa useammin

Jos muurahaisongelmasi on jatkuva, on mahdollista, ettet siivoa keittiötäsi riittävän usein tai huolellisesti. Varmista, ettei työtasoilla tai lattialla loju murusia ja pyyhi tahmeat tahrat välittömästi pois. Pidä myös kaapit, laatikot ja jääkaappi mahdollisimman puhtaina.

Lähde: Popsugar