Erilaiset seksihalut tai toisen osapuolen haluttomuus voi johtaa parisuhteessa ongelmiin.

Seksihaluissa sekä -mieltymyksissä voi tapahtua muutoksia läpi elämän, ja toisinaan kipinän pitäminen elossa voi tuntua haastavalta – etenkin pitkässä parisuhteessa. Erilaisten halujen ei kuitenkaan tarvitse johtaa suhteen turmioon.

Parisuhdeasiantuntija Janel Vitale on ottanut aiheen esiin TikTokissa julkaisemallaan videolla. Moni saattaa ajatella, että erilaiset halut viittaisivat siihen, ettei parin pitäisi olla yhdessä, mutta Vitalen mukaan tämä on yleinen myytti eikä se ole täysin totta.

Mikä siis neuvoksi, jos omat ja kumppanin seksihalut tai -mieltymykset eivät käy yksiin? Vitalen mukaan on olemassa kolmen vaiheen prosessi, jota seuraamalla tilanteen voi korjata, jotta pariskunta on taas seksielämänsä suhteen enemmän samalla sivulla.

Ensimmäinen vaihe

Vitalen mukaan kaiken takana on psykologia ja omat halut/himot. Tällaisia

”Ensimmäinen askel on ymmärtää, että mitä molempien halujen pohjalla on psykologisesti. Koska se, mitä te molemmat haluatte, ei liity toiseen osapuoleen”, Vitale selittää.

”Siinä on syvällisesti kyse siitä, mitä kumpikin haluaa tuntea emotionaalisesti intiimien hetkien aikana”, hän jatkaa.

Toinen vaihe

Vitalen mukaan toisessa vaiheessa täytyy päästä yli siitä, mikä on halujen tiellä.

”Emotionaalinen epäyhteyes, trauma, miten kommunikoitte, miten olette fyysisesti virittyneitä toisiinne”, asiantuntija listaa.

Kolmas vaihe

Viimeinen vaihe on muotoilla uudelleen, mitä ’onnistuminen’ tai ’menestyminen’ seksissä on.

”Sekä miten opitte uusia, luovia tapoja leikkiä yhdessä, mitkä ovat molemmille tyydyttäviä”, Vitale sanoo.

Neuvot olisivat tulleet tarpeen

Vitalen videosta uutisoineen The Sunin mukaan asiantuntija on saanut paljon reaktioita videoonsa.

”Tämä on mainitota ja valaisevaa. Olisinpa löytänyt tämän vuosi sitten ennen kuin kihlattuni ja minä erosimme”, yksi kommentoi.

”Olen järkyttänyt nähtyäni, että ihmiset haluavat heittää suhteensa menemään tämän takia. Seksin pitäisi olla suhteen pohja ja se vaatii työtä”, toinen kommentoi.

Voit katsoa Vitalen videon alta ja lisää hänen videoitaan sekä neuvojaan löydät täältä. Jos upotus ei näy tai toimi, löydät sen täältä.

@lovewithjanel

♬ original sound – Janel Vitale (she/her)

Lähde: The Sun