Naisen aikeena on rikkoa Guinnessin maailmanennätys ja käydä nopeimpana kaikissa maailman itsenäisissä valtioissa.

Cassie De Pecol on viettänyt ison osan ajastaan heinäkuun 2015 jälkeen matkaten yksin ympäri maailmaa. 27-vuotiaalla connecticutilaisella naisella onkin kunnianhimoinen tavoite: vierailla 196 maassa ennätysajassa, ensimmäisenä naisena ja nuorimpana amerikkalaisena.

De Pecol aloitti Expedition 196 -nimellä kutsumansa matkan maailman ympäri 24. heinäkuuta 2015 Palausta ja on sen jälkeen käynyt yhteensä 181 eri maassa – Suomi mukaan luettuna. Matkaa on jäljellä enää 15 valtiota ja Bored Pandan mukaan noin 40 päivää.

Tällä hetkellä Guinnessin ennätys nopeimmalle ajalle matkustaa jokaiseen itsenäiseen valtioon on on kolme vuotta, kolme kuukautta ja kuusi päivää, joten De Pecol on rikkomassa ennätyksen. Halvaksi amerikkalaisnaisen ennätysmatka ei kuitenkaan tule, sillä tällä hetkellä siihen on kulunut yli 194 000 euroa, joista osa tulee sponsoreilta.

De Pecol matkustaa maailmalla IIPT:n (International Institute for Peace Through Tourism) rauhanlähettiläänä, joten pelkästä hupireissusta ei ole kyse. Hän myös tapaa opiskelijoita keskustellakseen heidän kanssaan kestävästä matkailusta.

Expedition 196:n kotisivuilta voit muun muassa lukea listan kaikista valtioista, joissa hän on jo käynyt ja amerikkalaisnaisen matkan edistymistä voi seurata myös Facebookin kautta. De Pecol julkaisee matkaltaan kuvia Instagramissa ja olemme poimineet alle muutaman esimerkin hänen reissuiltaan.

Lähde: Bored Panda