Lahjoitusvaroilla tuetaan vähävaraisia ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia sekä nuoria.

Suomalaiset osoittivat koronajouluna vahvan halunsa auttaa kotimaan heikommassa asemassa olevia lapsia ja perheitä. Pelastakaa Lapset ry:n järjestämä Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräys teki ennätyksellisen tuloksen, kun siihen lahjoitettiin huimat lähes 2,9 miljoonaa euroa.

”Sydämellinen kiitos jokaiselle joulukeräykseen lahjoittaneelle yritykselle ja yksityishenkilölle”, Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta sanoo.

”Teidän avullanne pystymme tarjoamaan pitkävaikutteista tukea niille lapsille ja nuorille, joille tulevaisuus näyttäytyy hyvinkin epävarmana. Lahjoitusten avulla tarjoamamme tuki voi muuttaa lapsen koko loppuelämän”, hän lisää.

Suomessa eli vuonna 2019 yli 120 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Koronakriisi on lisännyt vuoden 2020 aikana entisestään lasten ja lapsiperheiden taloudellista ahdinkoa ja vaikeuksiin joutui viime vuonna myös niitä perheitä, joilla asiat olivat hyvin ennen koronakriisiä.

Koronakriisi kuormitti erittäin vahvasti myös lasten, nuorten ja vanhempien henkistä hyvinvointia.

Yli 45 000 saa apua

Pelastakaa Lasten mukaan valtaosa yksityishenkilöiden ja yritysten tekemistä joululahjoituksista kohdennettiin kotimaan vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja lapsiperheiden auttamiseen. Näillä lahjoituksilla on suora vaikutus järjestön kykyyn tarjota tukea lapsille ja perheille tänä vuonna – järjestö pyrkii toiminnallaan tavoittamaan ja tukemaan yli 45 000 lasta ja nuorta.

Lahjoitusten turvin muun muassa jaetaan vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille harrastus- ja oppimateriaalitukea, nuorille tarjotaan matalan kynnyksen keskustelutukea verkossa sekä mahdollistetaan sporttikummi-, tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaa. Ruokalahjakorttien jakoa jatketaan alkuvuonna 2021.

Koronakriisi on koetellut erittäin vahvasti myös maailman hauraimpia valtioita. Joulukeräyksessä järjestön kansainväliseen työhön kohdennetut varat käytetään järjestön kehitysyhteistyön hankkeisiin ja humanitaariseen työhön.

Pelastakaa Lasten mukaan tällä toiminnalla muun muassa varmistetaan lasten eloonjäänti parantamalla puhtaan veden, ravitsemuksen ja terveydenhuollon saatavuutta ja ehkäisemällä koronaviruksen leviämistä sekä mahdollistetaan lapsille paluu koulutuksen pariin.

Tuhansia kuukausilahjoittaja Vain elämää -jakson myötä

Pelastakaa Lasten mukaan korona-aika on nostanut suomalaisissa esiin vahvan halun auttaa heikommassa asemassa olevia lapsia ja lapsiperheitä. Pelastakaa Lasten toimintaan lähti erityisesti alkutalven ja syksyn 2020 aikana mukaan uusia vapaaehtoisia ja järjestön paikallisyhdistyksiin liittyi uusia jäseniä, minkä lisäksi yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoittamisaktiivisuus osoittautui myös viime vuosiin verrattuna suuremmaksi.

Joulukampanjan osana Pelastakaa Lapset oli mukana toteuttamassa Vain elämää -hyväntekeväisyysjaksoa, jonka ensiesitys nähtiin Nelosella 5. joulukuuta 2020. Jaksossa suomalaiset pääsivät näkemään avun monipuolisen merkityksen lasten ja nuorten elämään.

Jakson ensiesityksen sekä uusintojen myötä lähes 3 000 ihmistä ilmoittautui mukaan järjestön pitkäjänteiseksi kuukausilahjoittajaksi. Vain elämää -artistit Arja Koriseva, Reino Nordin, Jannika B, Ressu Redford, STIG, Mariska, Herra Ylppö ja Klamydian Vesku toimivat myös koko Pelastakaa Lapset Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräyksen lähettiläinä.

”Yhteistyö Vain elämää -tuotannon ja Nelosen kanssa antoi meille mahdollisuuden näyttää, miten konkreettinen merkitys lahjoittajien tuella on perheiden ja lasten koko elämään”, kampanjapäällikkö Mari Asu Pelastakaa Lapsista sanoo.

”Kiitän lämpimästi artisteja heidän täydellä sydämellä tekemästä työstä tämän aivan uudenlaisen Vain elämää -jakson parissa. He veivät joulukeräyksen viestimme ja työmme merkityksen koko kansan tietoisuuteen”, hän lisää.

Voit osallistua Pelastakaa Lasten toimintaan sekä tukea lapsia ja nuoria täällä.