Tunteiden tunnustaminen on iso askel parisuhteessa eikä tunteista kertominen ole aina helppoa.

Tunteensa voi osoittaa muillakin tavoilla kuin vain sanomalla ne ääneen. Joskus teot kertovat jopa enemmän kuin sanat.

Monille on kuitenkin tärkeä kuulla kumppaninsa suusta sanat ”Minä rakastan sinua.” Jos yhdessä on oltu jo jonkin aikaa eikä oma kumppani ole vielä näitä sanoja sanonut, voi taustalla löytyä jokin alle listatuista syistä.

1. Hän ei ole valmis

Cosmopolitanin mukaan esimerkiksi miehillä on yleensä erilainen näkemys rakastumisesta ja rakastamisesta kuin naisilla. Vaikka hän ei ole sitä sanonut vielä, ei se tarkoita, etteikö hän koskaan sitä sanoisi. Hän sanoo sen, kun on valmis – ja hän todennäköisesti möläyttää sen vain ulos kömpelösti.

2. Hänen tunteitaan on loukattu aiemmin

Jos edellinen kumppani mursi hänen sydämensä, hän voi haluata tuntea olonsa todella turvatuksi ennen kuin uskaltaa tunnustaa rakkautensa uudelleen. Hän voi tarvita myös sinulta apua tunteakseen olonsa sellaiseksi, Cosmopolitan neuvoo.

3. Hän ei ole koskaan sanonut sitä

Jos hän ei ole koskaan sanonut kenellekään rakastavansa, hänestä voi olla silloin tärkeää odottaa. Tai ehkä hän on vain melkoinen kovis, jonka sisällä sykkii todella kultainen sydän ja hän tarvitsee aikaa tunteidensa myöntämiseen.

4. Hän pelkää, ettet sano sitä takaisin

Harvat asiat ovat niin pelottavia kuin se, että kerrot rakastavasi henkilöä ja saat vastaukseksi jotain väliltä ”Mitä?” ”Kiitos.” ”Ok.” Jos hän ajattelee, ettet sano samoin takaisin, voi hän pidätellä omien tunteidensa ilmaisemista sen takia.

5. Hän odottaa täydellistä hetkeä

Hän haluaa kertoa sen sinulle, mutta haluaa hetken olevan erityinen.

6. Hänestä on liian aikaista

”Olen niiiiin rakastunut”, hänen sydämensä huutaa, mutta hänen aivojensa rationaalinen osa viestittää, että se on vielä liian aikaista. Aivojen rationaalinen osa valitettavasti usein voittaa hänen sisäisen keskustelunsa – toistaiseksi.

7. Hän kokee tulevansa haavoittuvaiseksi

Cosmopolitanin mukaan esimerkiksi jotkut miehet ajattelevat, että myöntämällä rakkautensa ensin, he ovat nynnyjä tai he antavat sinulle mahdollisuuden pahoittaa heidän mielensä pahasti.

8. Hän ei ole valmis mihinkään vakavaan

Hän ei ehkä vihaa ajatusta vakavoitumisesta myöhemmin, mutta tällä hetkellä hän ei ole siitä niin innoissaan. Anna hänen rakkautensa hautua ja ja kasvaa.

9. Hän odottaa sinun sanovan sen ensin

Hän tietää jo tunteensa, mutta tämä on aina helpompaa eikä hän ota riskejä, kun ei myönnä ensin.

10. Hän ei rakasta sinua

Valitettavasti joskus syynä on myös se, ettei kumppanisi vain rakasta sinua. Jos suhde on alkuvaiheessa, hän voi tarvita aikaa tai sitten kyse on hänelle vain satunnaisesta suhteesta.

Lähde: Cosmopolitan