Sinisen eri sävyt tulevat esiin Disney-prinsessojen vaatetuksessa ja taustalla on tärkeä syy.

Suurinta osaa Disneyn prinsessoista yhdistää yksi seikka: sininen väri. Niin Lumikin (kuvassa), Tuhkimon, Bellen, Arielin, Liisan, Jasminen kuin Elsan ja Auroran vaatteissa on käytetty sinistä sen erilaisissa sävyissä, jonka on tarkoitus lähettää viesti voimaantumisesta nuorille tytöille.

Tämän värin käyttäminen ei ole sattumaa, kertoo brittilehti The Sun; värin on tarkoitus voimaannuttaa nuoria tyttöjä. Sininen on niin luottamuksen, rauhallisuuden, seesteisyyden ja myös itsevarmuuden väri.

”Kun mietitään Disneyn sankarittaria – Tuhkimoa, prinsessa Ruususta, Jasminea – heillä kaikilla on yllään sinistä. Se on oma juttunsa, Disneyn sininen”, suunnittelija Christopher Kane kommentoi.

”Hahmolle antaa hieman voimaa, kun hänelle laitetaan sinistä”, Pantone Color Instituten Leatrice Eiseman sanoi.

”Se on erittäin hienovarainen tapa kertoa, että ’Jep, mutta nuoria naisia, nuoria tyttöjä, voidaan voimaannuttaa myös'”, hän lisäsi.

Eisemanin mukaan siinä missä taivaansininen on positiivisuuden ja toivon symboli, on se myös luotettava.

”Se (taivas) voi olla pilvien peitossa, mutta tiedämme sen olevan siellä”, Eiseman totesi.

The Sunin mukaan Disney lähettää myös kolmannen, tärkeän viestin prinsessojen asuilla ja värivalinnoilla: sininen ei ole vain poikien väri ja kaikkien prinsessojen ei tarvitse näyttää nätiltä vaaleanpunaisessa.

Lähde: The Sun