Etsiessä unelmien kumppania deittisivustoilta ja -sovelluksista, monen vaatimukset laskevat eikä kumppania etsitä enää niin tarkalla seulalla.

Luultavasti jokaisella on omat vaatimuksensa tai määritelmänsä ihanteelliselle kumppanille, mutta uuden australialaistutkimuksen mukaan ihannekumppanin kriteereillä ei ole lopulta mitään vaikutusta siihen, kenen kanssa lähtee treffeille. Tutkimuksesta uutisoineen Metron mukaan monella vaatimukset kumppanin suhteen laskevat ja he vain tyytyvät siedettävään ihmiseen, minkä tutkijat uskovat johtuvan deittisovelluksista.

Queenslandin teknillisen yliopiston tutkimuksessa analysoitiin yli 41 000 australialaisen mieltymyksiä ja deittailutapoja neljän kuukauden aikana deittisivusto RSVP:n avulla. Tutkijoille selvisi, että vaikka ihmiset helposti listasivat tietyt kriteerit henkilöille, joista he voisivat kiinnostua, eivät he usein ottaneet yhteyttä näitä kriteerejä täyttäneisiin ihmisiin, vaan jutustelivat mahdollisten treffiseuralaisten kanssa, kenellä ei ollut mitään yhteistä ihanteellisen kumppanin kriteerien kanssa.

Tutkimuksessa ilmeni, että kolmannes deittisivustolla lähetetyistä aloitusviesteistä lähetettiin ihmisille, jotka eivät vastanneet mitään kriteeriä (mm. hiusten väri, vartalotyyppi, koulutus, luonne), jonka sinkut olivat listanneet tärkeäksi. Metron mukaan alle yksi prosentti viesteistä lähetettiin ihmisille, jotka vastasivat täysin deittisivuston käyttäjien ihanteellista kumppania.

Tutkijat uskovat, että tämä johtuu deittisovelluksista. Tutkijoiden mukaan netin kautta on tarjolla niin paljon vaihtoehtoja, ettei ihmisillä ole aikaa ja energiaa kunnolla käydä läpi sovelluksissa ja sivustolla tulleita matcheja ja todella analysoida, ovatko he valitsemassa oikean ihmisen – sen sijaan tyydytään vain siedettävään tyyppin.

Metron mukaan tutkimus ei tuonut kuitenkaan vain huonoja uutisia, sillä tutkijat eivät usko, että omien ihannekumppanin kriteerien jättäminen huomiotta olisi välttämättä paha asia. Omat vaatimukset sivuuttamalla ihmiset avaavat itsensä ihmisille, jotka voisivat muuten ohittaa ja tällainenkin tyyppi voisi osoittautua hyväksi matchiksi.

Kunhan ei heitä omia vaatimuksiaan täysin romukoppaan, voi Metron mukaan ollakin ihan hyvästä, ettei vaadi deittikumppania vastaamaan omia, etukäteen täydelliseksi määriteltyjä kriteerejä.

Oletko sinä huomannut omien vaatimustesi laskeneen uutta kumppania etsiessä? Kommentoi alla!

Lähde: Metro