Coca-Cola lähtee mukaan limuviinamarkkinoille ja yhtiön edustajan mukaan kyseessä on vaatimaton kokeilu.

Coca-Cola on tekemässä historiaa, kun yhtiö aikoo ensimmäistä kertaa sen 125-vuotisen historian aikana lanseerata alkoholia sisältävän juoman. Limuviinamainen juoma on tarkoitus tuoda saataville Japanissa, missä chūhai-termillä tunnetut vastaavat juomat ovat olleet suosittuja etenkin naisten keskuudessa, kertoo BBC.

Chūhai-juomat ovat mietoja, hiilihapotettuja alkoholijuomia, joita myydään tölkeissä. Niissä on BBC:n mukaan 3-8 prosenttia alkoholia ja niitä on markkinoitu vaihtoehtona oluelle.

Japanin isot juomayhtiöt, esimerkiksi Kirin ja Asahi, ovat julkaisseet omia versioitaan chūhai-juomista ja kokeilevat erilaisia makuja. Suosituimpia makuja ovat vahvat, sitruksiset maut, kuten greippi ja sitruuna, mutta juomaa voidaan valmistaa myös muun makuisena, kuten omena tai persikka.

Nyt Coca-Cola haluaa siis osansa näistä limuviinamarkkinoista. Yhtiön edustajan mukaan päätös julkaista oma alkoholipitoinen juoma on vaatimaton kokeilu.

”Emme ole kokeilleet ennen mietojen alkoholijuomien kategoriaa, mutta se on esimerkki siitä, miten jatkamme mahdollisuuksien tutkiskelua ydinalueidemme ulkopuolella”, Coca-Colaa Japanissa johtava Jorge Garduno sanoi.

Gardunon mukaan on epätodennäköistä, että juoma tulee saataville Japanin ulkopuolella.

Lähde: BBC