Muusikon värkkäämä pönttö on asumiskelpoinen – katso kuva

Kolmisen vuotta takaperin Lauri ”Late” Tähkä laittoi citylinnuille pöntön Helsingin paraatipaikalle, Bulevardille. Instagramissa Tähkä kertoi käyneensä tarkistamassa, oliko linnunpönttö pysynyt paikoillaan. Tähkän iloksi puuhun kiinnitetty pönttö komeili hyväkuntoisena tutulla paikallaan ja mikä parasta; asukin kera.

”Kolmisen vuotta sitten kävin laittamassa Latepöntön Bulevardille. Onpa kiva, että pönttö vielä paikoillaan ja joku asukaskin viihtyy siellä”, Tähkä kirjoitti ilahtuneena.

Tähkä-fanit nostivat hattua huomaavaiselle luontoteolle:

”Rakkaudesta luontoon ja lintuihin, hienoa.”

”Hieno ele, osoittaa ihmisestä paljon…ihanaa, kun on saanut asukit..toivottavasti myös jonkin ajankuluttua jälkikasvua.”

”Tästä kuvasta voi itse kukin päätellä, miten on luontoihminen. Olet tosi sydämellinen, kun otat myös linnut huomioon. SUURI KIITOS.”

”Eikä, ihana! Pitääpä käydä tänään ohi kulkiessa tsekkaamassa pönttö ja asukki.”

Latepöntöstä saattaakin tulla pääkaupungin uusi ”nähtävyys”. Muistetaan silti kunnioittaa asukkaiden asumisrauhaa.

Tähkä tunnetaan innokkaana lintubongarina ja taitavana linnunpönttöjen tekijänä. Tyylikkäitä asumuksia myydään Lauri Tähkän verkkokaupassa. Lisäksi mies kuuluu vapaaehtoisten kansallispuistokummien joukkoon, jotka toimivat suojelualueiden sanansaattajina ja jakavat luontovinkkejä.

Kuvat: Lauri Tähkä / Instagram