Pian rakettien räiske valtaa koko maan. Monista ihmisistä se on mahtavaa, mutta lemmikit eivät siitä pidä. Monet eläimet suorastaan pelkäävät kuollakseen tätä pauketta.

Lemmikkieläintarvikkeiden erikoisliikeketju, Musti ja Mirri, kertoo tiedotteessaan, kuinka auttaa lemmikkiään parhaimmalla mahdollisella tavalla selviämään rakettien paukkeesta. Valmistaudu uudenvuoden viettoon ajoissa, jotta lemmikkisi ei saisi paukkeesta kovia traumoja. Tässä siihen 6 sivuston esittelemää vinkkiä.

1. Tarpeeksi lepoa ennen uudenvuodenaattoa

Kun raketit paukkuvat, lemmikkien on usein vaikea levätä. Siksi ennen kuin pauke alkaa, on lemmikin hyvä levätä tätä koettelemusta varten. Lemmikki tarvitsee lepoa myös paukkuäänien jälkeen, jos niiden aikana ei ole kyennyt lepäämään.  

2. Feromonisuihkeet, painepaita tai reseptilääkkeet

Jos lemmikkisi on erityisen herkkä rakettien paukkeen aikana, voit rauhoittaa sitä feromonisuihkeen avulla, joita löytyy erikseen koirille ja kissoille tarkoitettuja.  

Myös lemmikeille myytävät painepaidat auttavat lemmikkiä rentoutumaan. Sen aikaansaama paine vähentää myös lemmikin ahdistusta.

Joskus tilanne voi olla niin paha, että apuna täytyy käyttää reseptinä saatavia lääkkeitä, jotka on tarkoitettu äänipeloista kärsiville koirille.

3. Ulkoilu rakettien paukkeen ulkopuolella

Lemmikki kannattaa ulkoiluttaa ennen kuin pauke alkaa. Kun pauke on ohi, kannattaa seuraava ulkoilutus vasta hoitaa. Kun paukkuu, ei lemmikkiä kannata ulos viedä.

4. Verhot kiinni ja radio päälle paukkeen ajaksi

Kun lemmikki ei näe ulos, kun paukkuu, sekin voi vähän auttaa. Paukkeen ääntä voi yrittää peittää esimerkiksi radiosta ja televisiosta tulevilla äänillä, joista lemmikki pitää.

5. Ruuti voi haista vielä parin päivän ajan

Jotkut lemmikit voivat olla herkkiä myös ruudin hajulle. Se voi haista vielä parin päivän ajan rakettien ampumisesta.

6. Perheen läsnäolo on myös tärkeää

Tämä on tietysti ihan selvä asia, että lemmikkiä auttaa myös oman perheen läsnäolo. Vaikka lemmikki ei olisi pelännyt raketteja edellisenä vuotena, voi pauke säikäyttää silti tänä vuonna. Siksi lemmikkiä ei kannata jättää yksin kotiin kokemaan rakettien pauketta.

Ammu raketteja vain sallitun ajan sisällä

Raketit kannattaa ainakin itse jättää hankkimatta. Ne vain sotkevat ja rasittavat luontoa. Niistä kärsivät lemmikkien lisäksi myös luonnossa elävät eläimet. Niistä on vahinkoa myös ihmisille. Muista käyttää ainakin suojalaseja, joilla suojaat silmäsi ja kasvosi, kun ammut raketteja.

Ammu raketteja vain sallitun ajan sisällä. Jos ammut jo ennen kuin sallittu aika alkaa tai se on jo loppunut, saatat aiheuttaa jollekin juuri sillä hetkellä ulkoilevalle pahaa-aavistamattomalle lemmikille ikuiset traumat. Säikähtänyt lemmikki saattaa päästä tässä tilanteessa karkuteille ja tilanteesta tulee entistä vakavampi.

Lemmikkieläintarvikkeiden erikoisliikeketju Musti ja Mirri on perustettu vuonna 1988. Sen avulla lemmikkien ja niiden perheenjäsenten elämä on ​helpompaa, turvallisempaa ja hauskempaa. Liikkeitä löytyy ympäri Suomen yli 100 kappaletta. Koirien ja kissojen lisäksi tuotevalikoimasta löytyy kaikkea kivaa myös pieneläimille, kuten kaneille ja hamstereille.