Asunnon myynnissä on otettava huomioon lukemattomia tekijöitä. Siksi eri huoneiden värien tärkeys saattaa unohtua.

Tutkimuksen mukaan väreillä on todella paljon merkitystä siihen, millaisen hinnan asunnostaan saa. Kylpyhuoneen väri on niistä yksi tärkeimmistä. On yksi väri, josta ostajat olivat valmiita maksamaan enemmän. Se väri sai pisteitä 93/100, joten suurin osa piti siitä. Kyseessä on vaalea taivaansininen.

Tutkimuksessa oli mukana 1300 uuden asunnon etsijää

Kaikille tutkimuksessa mukana olleille 1300 asunnon etsijälle näytettiin kuvia asunnoista ja niiden eri huoneista. He saivat kertoa, että minkä asunnon he ostaisivat tietyn huoneen perusteella. Vaalea taivaansininen kylpyhuone oli suosituin kylpyhuoneen väri, mutta muidenkin huoneiden väreillä oli jonkin verran merkitystä, vaikka jokainen voi toki maalata seinät mieluisellaan värillä.

Jos makuuhuone oli maalattu tummansinisellä, siitä pidetiin eniten, joten se väri makuuhuoneessa nostaa asunnon arvoa eniten. Keittiön kohdalla oli tietty väri, joka vähensi merkittävästi asunnon arvoa. Se väri on mintun vihreä, jolla ei tämän tutkimuksen mukaan kannata keittiötä värittää. Keittiön kohdalla oli toinenkin väri, josta ei pidetty. Se väri on kirkkaan punainen.

Oletko samaa mieltä näistä väreistä, joita kannattaa ja ei kannata löytyä näistä kodin huoneista?

Lähde: Purewow