Astorologi listasi myös minkälaisia töitä kannattaa välttää, jos haluat olla töissä parhaimmillasi.

Työ haukkaa ison osan ihmisten elämästä ja hyvinvoinnin kannalta olisi tärkeää, että tekee työtä, josta pitää ja joka sopii itselle. Itselle parhaiten sopivan työn löytämisessä voi käyttää apuna myös astrologiaa.

Johtava australialainen astrologi Rose Smith on listannut eri tähtimerkeille parhaiten ja huonoiten sopivat alat. Alta voit lukea, minkälaisia töitä sinun kannattaisi horoskooppimerkkisi perusteella tavoitella.

Maamerkit: härkä, neitsyt ja kauris

Maamerkeille työ on erityisen tärkeä eikä vain työn itsensä takia, vaan myös siitä saatavan palkan takia. Maamerkkeihin kuuluvat härkä, neitsyt ja kauris ovat ahkeria ja vastuuntuntoisia ja saavat työt tehtyä vaikeuksista ja esteistä huolimatta.

Parhaat työt härälle voivat löytyä rakennusalalta (esim. maanmittari, rakentaja tai projektipäällikkö), ravintoala-alalta (esim. keittiömestari, ravintolapäällikkö), johtavista töistä musiikin, teatterin tai näyttelemisen saralla (esim. konserttipromoottori, castingagentti tai PR-agentti) sekä työt art directorina, sisustussuunnittelijana tai rakennusten suunnittelijana, kuten arkkitehtina.

Huonoimmat työt härälle ovat sellaisia, missä joku toinen usein kertoo, mitä hänen pitäisi tehdä, vaaditaan empatiaa (esim. hyvinvointi- tai sosiaalityö, neuvonta), vaaditaan paljon kärsivällisyyttä tai työt terveysalalla, missä härän pitäisi olla suoraan tekemisissä sairaden ihmisten kanssa.

Parhaat työt neitsyelle voivat olla rahoitusalalla, luontoon tai ympäristöön liittyviä (esim. maanviljelijä tai metsänvartija), esimiesroolit tai organisatoriset tehtävät, terveyteen liittyviä (esim. ravitsemusterapeutti tai akupunktion tekijä) sekä työt, jotka liittyvät numeroihin (esim. tilastoija, matemaatikko tai kirjanpitäjä).

Neitsyelle eivät sovi työt luovalla alalla, joissa voi syntyä sotkua (esim. taiteilija), viemäreihin tai puhtaanapitoon liittyvät työt, vapaat työt, joissa ei ole rakennetta tai aikatauluja, työt, johon liittyy ennustamattomia tai kaoottisia elementtejä, sekä sellaiset työt, missä täydellisyys ei ole mahdollista tai toivottua.

Parhaat työt kauriille ovat taloussuunnitteluun, lakiin tai kirjanpitoon liittyviä, pelastusalan tehtävät (esim. poliisi, ensihoito), opettaminen, bisnesjohtaja, ura tieteen parissa (esim. tutkija), suuren yrityksen toimitusjohtaja tai bisnesanalyytikko.

Kauris ei ole parhaimmillaan töissä, joissa ei ole tilaa sitoutua, olla vastuullinen tai omistautunut, ei ole mahdollista edetä uralla, ei ole rakennetta tai sääntöjä tai vaaditaan paljon empatiaa tai ihmisten välistä kommunikaatiota, eivätkä työt epäjärjestelmällisten tai itsekuria omaamattomien kanssa ole kauriille hyvästä.

Vesimerkit: rapu, skorpioni ja kalat

Nämä vesimerkit voivat muuttaa tunteensa joksikin fyysiseksi, mutta jalat kannattaa kuitenkin pitää maassa ja olla käytännöllinen. Vahvat tunteet ohjaavat tietä, mutta tunteiden ei saisi kuitenkaan ottaa liikaa ohjia.

Ravulle parhaita töitä ovat sellaiset, joissa autetaan muita (esim. neuvonta, vanhusten tai vammaisten hoiva), opetetaan, toimitaan neuvonnassa, hyvinvoinnin tai sosiaalityön parissa tai tehdään nettimyyntiä, jota voi tehdä kotoa käsin. Ravulle sopivat myös työt terveyden ammattilaisena, ruoka-alalla tai missä tahansa, jos voi hoivata ja huolehtia muista. Rapu pärjää myös asiakaspalvelussa tai musiikin, teatterin tai näyttelemisen saralla.

Huonoja töitä ravulle ovat sellaiset, missä empatia ja emotionaalinen reagoiminen ei ole soveliasta (esim. armeija), ei ole mahdollista joustaa, täytyy olla rationaalinen ja laittaa se tunteiden edelle (esim. lentäjä). Myös työt, joissa rapu joutuisi näyttämään iloiselta, vaikkei sitä todellisuudessa olisi, tai hän kokisi ettei voi vaikuttaa positiivisesti muihin ovat ravulle sopimattomia.

Skorpionille sopivat parhaiten työt yksityisetsivänä, neuvottelun ammattilaisena (esim. poliisissa kuulustelijana), seksiterapeutina, lain parissa, tilintarkastajana, kriisin hallinnassa, lääketieteen saralla (esim. kirurgi) tai jotain kuolemaan liittyvää, kuten kuolinsyyntutkija.

Skorpionin kannattaisi välttää töitä, joissa hän ei saa toisinaan tehdä töitä yksin, tarvitaan liikaa kärsivällisyyttä, ei saa pitää työtään tarpeeksi omassa kontrollissa, ei saa ilmaista itseään täysin tai ei saa käyttää sekä älyllistä että intuitioon nojaavaa osaamistaan.

Parhaat työt kalalle löytyvät luovien taiteiden puolelta, henkisyyteen pohjautuvista töistä (esim. ennustaminen, astrologia), terveydenhuollosta tai vaihtoehtoisista parannuskeinoista, hyvinvoinnin ja sosiaalityön parista, HR-tehtävistä, voittoa tavoittelemattomista organisaatioista löytyvät työt, väriterapia, suunnittelijana toimiminen (muoti, korut, kodin sisustus yms) tai työt, joissa kalat voi käyttää hyödyksi taitojaan kuunnella muita.

Kalat eivät ole parhaimmillaan töissä, joissa ei ole tilaa hänen herkkyydelle, intuitiolle tai empatialle, ei voi käyttää luonnollisia vaistojaan tai joutuu jatkuvasti tekemään analyyttista työtä. Kaloille ei sovi myöskään työt, joissa on paljon stressi tai deadlineja, ei voi olla tekemisissä muiden kanssa tai myyntityöt, joissa on paljon paineita.

Ilmamerkit: kaksoset, vaaka ja vesimies

Ilmamerkit ovat uteliaita ja ajattelevat asioita ennen kuin tekevät päätöksiä. Kaikilla ilmamerkeillä on hyvät kommunikaatiotaidot ja nauttivat valaisevasta keskusteluta. Nämä tähtimerkit ovat yleensä hyviä kirjoittisessa, sosiaalisen median parissa, julkaisemisessa skeä yleensä saamaan sanaa liikkeelle. Nämä merkit myös näkevät uusia mahdollisuuksia siellä, missä muut eivät.

Parhaat työt kaksosille ovat journalismin parissa, PR-työt liittyen kirjoittamiseen tai sosiaaliseen mediaan, viihdealan työt (esim. laulaminen tai DJ), mainosalan tehtävät, opettaminen, matkailuun perustuvat työt tai tieteelliset, jos kaksoset saa kuitenkin tuoda omat ajatuksensa julki.

Kaksosille ei oikein sovi sellaiset työt, joissa luovuutta ja itsensä ilmaisemista ei rohkaista tai sallita, on tiukat aikataulut, työ on tylsää tai toistuvia tehtäviä tai ei ole mahdollista olla sosiaalinen, sillä kaksoset kaipaavat kommunikaatiota muiden kanssa.

Vaa’alle parhaat työt löytyvät PR-alalta, hääalalta, kodin sisustamisen tai suunnitelun parista, neuvottelijan tai sovittelijan tehtävistä, kauneuden tai muodin alalta, elämäntapavalmentajan, neuvojan tai juristin tehtävistä, asioiden edistämisen parista tai miltä tahansa alalta, missä estetiikka on tärkeää.

Vaa’alle huonoja töitä ovat sellaiset, joissa pitää tehdä paljon päätöksiä nopeasti, on paljon stressaavia aikatauluja, joutuu olemaan tekemisissä huonon hygienian tai likaisten olojen kanssa (esim. viemärityöt), pitää olla tekemisissä epäreilujen tai manipuloivien ihmisten kanssa tai on jonkinlaista epäoikeudenmukaisuutta jotakuta ihmisryhmää kohtaan.

Vesimies on omimmillaan töissä, jotka liittyvät humanitaariseen työhön, pohjautuvat tieteeseen (esim. meteorologi, viestintä, elektroniikka), voi olla edelläkävijä uudella alalla tai uuden innovaation suhteen, on jotain tekemistä internetin kanssa, saa tehdä päivittäin eri asioita. Myös innovatiiviset työt etenkin teknologiaan liittyen tai status quota vastaan työskentely sopivat vesimiehelle.

Vesimiehen kannattaisi välttää töitä, joissa on tiukat säännöt ja käytännöt, täytyy ilmaista paljon itseään, joutuu olemaan tekemisissä aina samojen ihmisten kanssa tai ei saa olla missään vaiheessa yksin, vaaditaan paljon empatiaa tai sympatiaa sekä sellaisia töitä, joissa sama toistuu päivistä toiseen, sillä vesimies tarvitsee taukoja rutiinista ja stimulaatiota muista lähteistä.

Tulimerkit: oinas, leijona ja jousimies

Inspiraatiota tarvitaan, jotta nämä tulimerkit pääsevät toteuttamaan sitä, mikä on lähellä heidän sydäntään. Tulimerkeillä on paljon intohimoa, mikä voi kantaa heidät kohti haluamaansa tavoitetta.

Parhaat työt oinaalle ovat yrittäjänä, PR-tehtävissä, armeijan parissa, kilpaurheilussa, johtavissa rooleissa, luovuuteen liittyvissä tehtävissä tai pitää otta riskejä ja luottaa omiin vaistoihin. Myös eri asioiden tekeminen päivittäin työpaikalla sopii oinaalle.

Oinas ei ole parhaimmillaan tylsässä ja toistuvassa työsä, tehdessään töitä yksin tai työssä, jossa ei saa luoda omia sääntöjään, joutuu olemaan paljon paikallaan tai pitää seurata sääntöjä, joissa ei ole oinaan mielestä järkeä. Oinas usein näkee parempia tapoja tehdä asioita, mutta ei saa aina muita ymmärtämään näkökulmaansa.

Leijonalle parhaat työt löytyvät PR-alalta, mutta liittyen motivoivaan puhumiseen tai yrityksen edustajana olemiseen, näyttelijänä tai somevaikuttajana, johtavista rooleista tai töistä, joihin liittyy anteliaisuutta (esim. hyväntekeväisyysjärjestöt tai johtava rooli sosiaalitoimessa). Myös valokeilaan pääseminen sopii leijonalle.

Huonoja töitä leijonalle ovat sellaiset, joissa pitää tehdä töitä yksin, ei ole auktoriteettia tehdä merkittäviä muutoksia, on haasteita, jotka eivät stimuloi tarpeeksi, rajoittavat itsenäisyyttä tai työ on sellaista, että leijona kokee, ettei häntä arvoteta.

Jousimiehelle parhaat työt löytyvät kirjoittamisen, podcastien tai livestriimien parista, markkinoinnista, luontoon tai matkustamiseen liittyvistä tehtävistä, johtavista rooleista, opettamisesta, vapaalta vaikuttavasta työstä tai tehtävistä, joissa tarvitaan hyviä ihmissuhdetaitoja.

Huonoja vaihtoehtoja jousimiehelle ovat työt, joissa töitä tehdään klo 9-16 toimistossa, on paljon vastuuta tai stressiä tai vaaditaan paljon kärsivällisyyttä. Jousimiehen pahin painajainen on työ, jossa on liian paljon sääntöjä ja ohjeita.

Lähde: Daily Mail