Luuletko, että osaat pestä alusvaatteesi oikein?

Eräs asiantuntija on sitä mieltä, että monet eivät pese alusvaatteitaan oikein. Siksi hän on jakanut neuvoja, kuinka ne pitää pestä siten, että niistä tulee puhtaita ja niitä pesee tarpeeksi usein.

Annie Gonzalez on ihotautilääkäri ja hänellä on monta hyvää neuvoa, kuinka pestä alusvaatteet oikein. Hän varoittaa, että jos vaatteita ei pese tarpeeksi usein ja oikeilla tavoilla, se voi aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia, kuten näppyjä ja karvatupen tulehduksia.

Annien mukaan, jos käyttää rintaliivejä vain muutaman tunnin eikä hikoile sinä aikana, niitä ei tarvitse vielä pestä. Tuolla tavalla niitä voi käyttää kolme neljä kertaa ennen pesua. Aluspaidat, alusvaatteet ja sukat pitää pestä hänen mukaansa jokaisen käytön jälkeen, koska nämä vaatteet ovat erittäin läheisessä kosketuksessa ihon ja hien kanssa.

Alushousut on Annien mukaan syytä pestä korkeassa lämmössä, koska mikään alle 60 asteen pesu ei tapa bakteereja. Niitä ei pidä missään nimessä pestä alhaisessa lämmössä ja samassa koneessa, jossa pesee esimerkiksi keittiöpyyhkeitä, koska kukapa haluaisi keittiöönsä ulostelikaa.

Jos alusvaatteet on tullut pestyä alle 60 asteen lämmössä, niistä ei ole todennäköisesti tullut kovin puhtaita.

Lähde: Mirror