Huhtikuun ensimmäisenä päivänä on kiirastorstain lisäksi myös aprillipäivä.

Aprillipäivänä saa olla valppaana, ettei joudu läheisten jäynien ja pilojen uhriksi. Jos taas haluatkin itse olla se, joka jäynäyttää muita, löydät tästä jutusta 18 vinkkiä erilaisiin aprillipiloihin.

Ilmapalloilla ”täytetty” huone

Tämä pila toimii tiloissa, joista löytyy ikkunallinen ovi, jonka pilan kohde näkee ulkoapäin. Puhalla paljon ilmapalloja ja kerää ne yhteen. Laita ilmapallot kiinni oven ikkunan taakse, jotta se näyttäisi toiselta puolen siltä kuin huone olisi täynnä ilmapalloja. Tietysti jos haluat ryhtyä oikein hurjaksi voit myös todella täyttää koko huoneen ilmapalloilla.

Kaukosäädin epäkunnossa

Tämä pila vie tehon kaukosäätimestä. Laita pikkuruinen pala teippiä tai tarra kaukosäätimen päässä olevan lampun/valon päälle. Nyt kaukosäädin ei toimi, koska kaukosäätimen lampun ja television sensorin välissä on este. Pilan kohde voi kerta toisensa jälkeen yrittää vaihtaa kanavaa, mutta mitään ei tapahdu ennen kuin paljastat jäynäsi.

Ötököitä lampussa

Tätä pilaa varten tarvitset leluötököitä tai voit myös leikata paperista isoja ötökkämuotoja. Kiinnitä ötökkäsi lampun kuvun sisäpuolelle ja kun pilan kohde laittaa valot päälle, on lampussa epäilyttäviä siluetteja.

Hiiri ei toimi

Tässä on vähän sama ajatus kuin kaukosäädinpilassa. Laita hiiren alle sen sensorin päälle teipillä kiinni vaikkapa pieni pala paperia, jolloin hiiri ei enää toimi. Voit myös taiteilla paperille tai tulostaa meemeistä tutut trollface-kasvot, niin pila tulee varmasti selväksi.

Terveellisemmät karamelliomenat

Sen sijaan, että tekisit karamelliomenat omenoista, kuten tarkoitus on, käytä omenan paikalla kuorittua sipulia. Reaktiot voivat olla melkoisia, kun pilan kohde puraiseekin omenan sijaan sipulia!

Tööttäysterveydyksiä

Sujauta kohteesi autoon lappu, jossa lukee ”töttää ja hymyile”, mutta laita se sellaiseen paikkaan, ettei hän itse sitä huomaa, mutta se ei häirtse hänen ajoaan. Pitkin ajomatkaa pilasi kohde saa hämmästellä, miksi hänelle tööttäillään niin iloisen näköisenä.

Tavarat jumissa

Kiinnittä sellaisia tavaroita paikalleen kaksipuolisella teipillä, mitä tiedät pilan kohteesi tarvitsevan päivän aikana. Esimerkiksi hammastahnatuubin voit kiinnittä vessan pöytään kaksipuolisella teipillä.

Silmät joka paikassa

Liimaa askartelutarvikeliikkeissä myytäviä irtosilmiä eri asioihin. Voit vaikkapa kiinnittää silmiä jääkaapista löytyviin syötäviin tai mitä yllättävimpiin paikkoin – vain mielikuvitus on rajana!

Kakkaa kaikkialla

Tee itse tai osta tekokakkoja ja jätä niitä yllättäviin paikkoihin.

Likainen vaippa

Tämä pila on tuttu vauvakutsuilta. Jos sinulla on vauva kotona, levitä puhtaalle vaipalle esimerkiksi suklaavanukasta tai maapähkinävoita kenenkään huomaamatta ja maistele sitten vaipan sisältöä kumppanisi tai jonkun muun nähden.

Poksuva yllätys

Piilota kuplamuovia esimerkiksi kylpyhuoneen maton tai jonkin muun (pienen) maton alle. Kun joku muu astuu matolle, kuuluu yllättävä pauke. Ole kuitenkin tarkkana, kenelle tällaisen säikäytypilan teet!

Kuminauhan peittämä

Tämä pila vie jonkin verran aikaa. Ota kohteellesi olennainen esine, kuten kaukosäädin tai hänen älypuhelin ja laita sen ympärille iso määrä kuminauhoja. Sitten voit seurata vierestä, kun hän koettaa pysyä kärsivällisenä saadaakseen kuminauhat irti.

Karkkikulho

Laita yhteen kulhoon sekaisin erilaisia karkkeja, jotka kuitenkin näyttävät samalta. Esimerkiksi Skittlesit, M&M-karkit sekä Reese’s Piecesit yhdessä näyttävät samalta, mutta maku on eri.

Vesiyllätys

Tämä on sellainen pila, josta voi tulla sanomista, joten harkitse kohteesi ja toteutuspaikka tarkkaan. Täytyä lasi vedellä ja laita sen päälle kortti ennen kuin nopeasti käännät lasin ylösalaisin jollekin pinnalle. Sitten vedä kortti pois välistä ja seuraa vierestä, kun pilan kohde joutuu pohtimaan, miten lasi saadaan pois ilman, että vesi leviää joka paikkaan. Tätä kannattaa myös harjoitella ensin pinnalla, joka on helppo kuivata ja jolta vesi ei leviä pitkin poikin.

Juoma, jota ei voi juoda

Tee laseihin värikästä hyytelöä esimerkiksi Jell-O:n avulla ja lisää niihin myös pilli. Tarjoile sen jälkeen ”juomat”, joita ei voikaan juoda.

Ei päätä näkyvissä

Tiedät varmaan sen turhauttavan tunteen, kun pyörittelet vessapaperirullaa löytääksesi sen kohda, josta sitä voi vetää? Tee tästä vielä haastavampaa suihkuttamalla rullan irti oleva pää kiinni rullaan hiussuihkeella. Seuraava vessassa kävijä saa pyöritellä kerta toisensa jälkeen, mutta sitä vedettävää kohtaa ei löydy.

Korvaa kasvot

Vaihda kodissa esillä oleviin valokuviin esimerkiksi julkkisten tai historiallisten henkilöiden kasvoja tilalle, jotka olet leikannut irti lehdistä tai tulotanut. Yllättäen perhekuvassa voikin olla mukana vaikka itse George Clooney!

Erilaiset suklaamunat

Pääsiäisen aikaan monilla on kodissa esillä pieni suklaamunia, jotka ovat värikkäissä kääreissä. Tämä pila tehdään niin yksinkertaisesti, että vaihdat suklaanmunien tilalle kääreisiin vaikkapa viinirypäleitä.

Lähteet: Good Housekeeping, Bored Panda, Pen + Paper Flowers