Asiantuntijat kertoivat vinkkejä, joilla aamuseksistä voi tehdä entistä kuumemman kokemuksen.

Seksi ylipäänsä on usein melko ihanaa ja suurenmoista. Siinä vain on jotain erityisempää ja seksi on vielä parempaa, kun sitä harrastaa heti ensimmäisenä aamulla, toteaa Women’s Health.

Tämä ei ole tuulesta temmattu ajatus. Aamuseksi voi tehostaa tuottavaisuuttasi loppupäivän aikana; keväällä 2019 julkaistun kyselyn mukaan yli 45 prosenttia aamuseksiä harrastavista naisista tukee tätä väitettä.

Aamuseksillä on muitakin hyötyjä, ja Women’s Health listasikin syitä, miksi aamuseksi on parasta seksiä. Lisäksi asiantuntijat antoivat vinkkejä, miten tehdä aamuisesta vaakamambosta entistä kuumempaa.

Olette jo valmiiksi sängyssä

Ei tarvitse siirtyä paikasta toiseen – ellei välttämättä halua – kun voit vain kääntyä kumppanisi puoleen sängyssä ja tehdä aloitteen seksiin. Enää tarvitsee vain vähentää vaatetta, mutta jos teillä on tapana nukkua alasti, on riisutuminenkin jo hoidettu.

Aamuseksi on välitön tapa parantaa mielialaa

Tiedätkö sen tunteen, kun teet jotain aktiviteettia ja saat ryöpsähdyksen hyvää oloa sen ansiosta? Ylös nouseminen ja liikkuminen tuntuu hetken aikaa kropassa raskaalta ja sitten oletkin jo aivan toisenlaisissa fiiliksissä. Women’s Healthin mukaan tästä saat kiittää endorfiineja, kivua lievittäviä hormoneja, joita vapautuu seksin aikana. Orgasmin jälkeen endorfiinit luovat hyvän olon tunteen, joka pysyy mukana pitkään aamun puuhastelujen jälkeen.

Se on luontainen kipulääke

Yllä mainitut endorfiinit auttavat lievittämään kipua esimerkiksi myöhemmin päivän aikana iskevien kramppien tai pääsäryn suhteen. Aamuseksi on kuin luonnon oma särkylääke.

Aamuseksi voi vahvistaa parisuhdetta

Seksuaalisuuden tohtori Emily Morsen mukaan aauseksi voi vahvistaa parisuhdetta.

”Minkä tahansa seksin aikana vapautuu oksitosiinia, hellimiskemikaalia”, hän totesi.

Tämä hormoni edistää rakauden ja kiintymyksen tunteita, ja Morsen mukaan etenkin aamuseksin jälkeen tunnet vahvempaa yhteyttä kumppaniisi.

Se pistää kampoihin stressille

Jos ensimmäisenä aamulla mieleen tulee oma to do -lista, on helppo haluta vain hautautua peiton alle. Women’s Healthin mukaan tässä oksitosiinin hyvät puolet ovat taas esillä, sillä se häätää stressiä. Ennen kuin edes alat huolehtia kaikesta, mitä pitäisi tehdä tai mitä on tulossa töissä, anna oksitosiinin täyttämän orgasmin tehdä taikojaan ja rauhoittaa sinua.

Aamuseksi on intiimimpää

Aamun valossa saat täydellisen mahdollisuuden arvostaa kumppanisi vartaloa, mutta se on myös mahdollisuus olla haavoittuvampi kuin olisit silloin, jos harrastaisit seksiä illalla. Esimerkiksi jos sinulla on tapana meikata, aamulla heräät kuitenkin luonnollisena. Morsen mukaan tällainen avoimuus ja luonnollisuus luo täydellisen mahdollisuuden syväntää yhteyttä omaan kumppaniin. Se auttaa muuttamaan aamut kiireisistä hetkistä päivän lempiajankohdaksi. Eikä tämä intiimiys liity vain ulkonäköön: kun harrastat seksiä ennen kuin olet sanonut sanaakaan toiselle kenellekään muulle koko päivänä, voi se saada aamuseksin tuntumaan kuin salaisuudelta teidän kahden välillä.

Omaa aikaa rauhassa lapsilta

Vanhemmilla voi olla toisinaan vaikea löytää aikaa ja mahdollisuuksia olla kaksin – saati sitten kaksin ja intiimisti. Joskus se vain riittää, että laittaa kellon soimaan 10 minuuttia ennen kuin lapset heräävät, jotta tätä omaa aikaa saa.

”Pystyt paremmin laittamaan seksielämänne ja nautintonne etusijalle, kun harrastatte seksiä aamulla”, Morse totesi.

Tämä johtuu siitä, että se laskee riskiä, että jälkikasvu on koputtelemassa oven takana tai ryntää suoraan sisään makuuhuoneeseen, koska kuulivat illalla jonkin äänen ja haluavat vanhempien luo turvaan. Aamun touhutkin sujuvat myös paremmalla tuulella, kun on ensin rentoutunut harrastamalla seksiä.

Et olet liian väsynyt

Pitkä päivä voi todella viedä kaikki mehut, joten miksi ei ajoittaa seksin harrastaminen hetkeen, kun on nukkunut juuri hyvät yöunet? Morsen mukaan et ehkä heti silmäsi avattua pursua energiaa, mutta ei mene kauaa, kun olet jo ’sillä tuulella’.

Aamuseksi on hyvästä puolustusjärjestelmälle

Morse kertoi Women’s Healthille, että seksin harrastaminen mihin aikaan päivästä tahansa vahvistaa puolustusjärjestelmää.

”Se nostaa vasta-aineita, joita löytyy monesta paikkaa, kuten syljestä ja emättimestä. Nämä vasta-aineet suojaavat kehon osia, jotka ovat altistuneet vieraille aineille, joten seksiä harrastaessa – etenkin suuseksiä – saatat samalla häätää joitakin ulkoisia bakteereja”, Morse selitti.

Sinulla on ihana, luonnollinen hehku

Orgasmin saaminen vapauttaa myös sellaisia kemikaaleja, jotka tehostavat estrogeenin tasoja, mikä voi parantaa ihon sekä hiusten sävyä että tekstuuria. Voit jättää jopa meikin teon väliin ja antaa luonnollisen hehkun tehdä tehtävänsä.

Aamuseksi tehostaa aivojen toimintaa

Morsen mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että seksi voi tehostaa kognitiivisia toimintoja ja parantaa muistia. Tämä voi olla enemmän kuin tarpeen myöhemmin työpäivän aikana.

Se auttaa nukkumaan myöhemmin

Seksi auttaa nukkumaan eikä se johdu siitä, että se väsyttäisi. Syy on Morsen mukaan se, että kun harrastaa seksiä ja saa orgasmin, vapauttavat aivot oksitosiinia, laskevat stressihormoni kortisolia sekä vapauttavat melatoniinia, joka auttaa nukkumaan.

”Tämä kemikaalien yhdistelmä luo täydellisen reseptin syvemmälle unelle”, Morse sanoi.

Se on vastaus erilaisiin libidoihin

Jos sinä ja kumppanisi olette ’seksituulella’ eri aikoihin, voi aamuseksi olla lääke tähän. Aamulla ’seksituulelle’ pääseminen ei vaadi niin paljon sinulta tai kumppaniltasi.

”Kehomme ovat itse asiassa viritetty vahvempii orgasmeihin heti heräämisen jälkeen”, seksiterapeutti Vanessa Marin kertoi Women’s Healthille.

Morse lisäsi, että aamulla testosteronin tasot ovat huipussaan sekä miehillä että naisilla. Tämä voi näkyä siinä, että miehen erektio on vahvempi aamulla.

Aamuseksi piristää suhdetta

Jos seksin harrastaminen iltaisin on enemmän teidän juttu, koska se sopii paremmin rytmeihin ja rutiineihin tai koska et pidä siitä, että aamulla pitäisi mennä suihkuun, kannattaa silti aamuseksi pitää osana suhdetta – edes satunnaisesti. Women’s Healthin mukaan mikä tahansa vaihtelevuutta ja spontaaniutta suhteeseen tuova asia on hyvä asia.

Asiantuntijat neuvovat: Näin teet aamuseksistä entistä parempaa

Lämmittelyä

Ennen kuin siirrytte kumppanisi kanssa seksiin, lämmitelkää toisianne tyydyttämällä toinen toista sormin tai kielellä. Tällä tavoin voit huomioida paremmin tiettyjä erogeenisia alueita, jotka ovat enemmän kumppanisi mieleen sinä aamuna ja naisella on enemmän aikaa syttyä mukaan aamupuuhasteluun. Jos koetat selvittää, onko kumppanisi aamuseksituulella muuten kuin kysymällä suoraan, Morse suosittelee hieromaan hänen selkää, jalkoja tai päänahkaa. Tällainen kosketus synnyttää yhteyden, jonka voit kumppanisi kanssa johdattaa seksiin.

Ruokaa peliin

Jos sinä ja kumppanisi ette ole kokeneita aamuseksin harrastajia, juhlistakaa ensimmäistä kertaa syömällä samalla aamupala sängyssä, Morse vinkkaa. Toistenne syöttäminen voi saada ’seksituulelle’ ja muutama kulaus kahvia voi antaa lisää virtaa. Jos taas olette jo kokeneempia aamusekstailijoita, hyvä niin! Aamupala sängyssä on kuitenkin mainio tapa rikkoa päivittäisiä rutiineja – ja marjat maistuvat paremmalta kumppanisi iholta.

Kokeilaa eri asentoja

Morsen mukaan jos sinua huolettaa epämukavalle tuoksahtava aamuinen hengitys, voi silloin suosia asentoja, joissa ei olla kasvokkainen (tai pitäkää hengitystä raikastavia pastilleja yöpöydällä). Lusikka-asento sen sijaan voi toimia luonnollisena jatkumona yöunille, eli kumpikin on kyljellään, kasvot samaan suuntaan ja kumppani työntyy sinuun takaapäin.

Vaihtakaa paikkaa

Jos sänky ei vain huvita, vaihtakaa paikkaa. Morse suosittelee suihkua tai keittiön tasoja. Jos päädytte suihkuun, ottakaa mukaan silikonipohjaista liukuvoidetta ja kokeilkaa seisovaa asentoa, jossa nainen taivuttaa itseään alaspäin ja häneen yhtyvä kumppani pitelee häntä käsistä kiinni. Women’s Healthin mukaan taivutus saa emättimen seinämät tiukemmaksi, jolloin tunnelma on vielä tiiviimpi, kun kumppani työntyy sisään peniksen, dildon tai strap-onin kanssa. Jos taas keittiön taso houkuttelee, antakaa mennä! Ennen kuin aamupalan tarpeet täyttävät tason, kokeilkaa asentoa, jossa olette kasvokkain ja kumppani työntyy sinuun, kun makoilet selällään tasolla.

Leluja mukaan

Jos sinulla on tapana käyttää pientä vibraattoria seksin aikana, jätä se esille yöpöydälle sen sijaan, että laittaisit sen piiloon. Näin se on helposti saatavilla aamulla ja voit aloitella sen kanssa, kun odotat kumppanisi heräävän. Kuulostaa houkuttelevammalta kuin puhelimen herätyskelloon herääminen, eikö?

Laittakaa leikiksi

Women’s Healthin mukaan jos et ole yhtään aamuihminen, jatkuvasti säntäilet pitkin kotia ehtiäksesi ajoissa liikkeelle tai teillä on lapsia, on tässä ratkaisu: tehkää aamuseksistä hauska haaste. Psykologi ja seksiterapeutti Rachel Needle suosittelee saamaan kumppanin pikapanotuulelle kuiskaamalla hänelle esimerkiksi: ’Lapset syövät aamupalaa, meillä on 10 minuuttia aikaa. Tavataan kylpyhuoneessa.’

Jos sinua ahdistaa ajatus ’heittää aikaa hukkaan’ aamulla tai sinun tehtävälistasi stressaa, muista tämä: seksin jälkeen on vaikea olla huonommalla tuulella. Jos unohdat, lue yltä uudelleen syitä, miksi aamuseksi kannattaa.

Lähde: Women’s Health