Mietitkö koskaan viikonloppuisin jo tulevaa viikkoa? Se kannattaisi, koska voit jopa pilata koko tulevan viikon, jos teet viikonlopun aikana erilaisia virhetekoja.

Kun viikonloppu koittaa, monet ovat todella väsyneitä raskaasta viikosta. Ei ole ihme, että silloin viikonloppu halutaan käyttää rentoutumiseen ja nukkumiseen, mutta myös seurusteluun. On kuitenkin viisi yleistä virhettä, joita ihmiset tekevät vapaapäiviensä aikana. Katso tästä alta, että et tee itse niitä, jos haluat että viikonlopun jälkeiset arkipäivät sujuisivat hyvin.

Virhe 1: Heräät liian myöhään

Moni haluaa nukkua viikonloppuaamuina pitkään, mutta asiantuntijoiden mukaan se ei kannata. Jos unirytmiin tulee paljon eroja, se ei ole terveyden kannalta hyvä asia. Kun herää joka aamu suunnilleen samaan aikaan, tulee myös mentyä nukkumaan suunnilleen samaan aikaan. Jos ei ole päivän aikana hereillä tarpeeksi monta tuntia, ei uni tule illalla kovin helposti. Kun arkena pitää taas herätä aikaisin, ei ehkä ole nukkunut tarpeeksi monta tuntia, kun uni ei ole tullut illalla tarpeeksi aikaisin.

Virhe 2: Et juo vettä heti aamusta

Aamun ensimmäisen juoman ei kannata olla esimerkiksi kahvi. Vaikka aamulla ei janottaisi, kannattaa silti juoda lasillinen vettä, jotta pysyy nesteytettynä. Moni voi unohtaa tämän rutiiniin viikonloppuisin, kun on mukava esimeriksi vain lojua aamu sängyssä. Siksi sängyn viereen kannattaa varata aamua varten vesilasillinen.

Virhe 3: Et tee rutiineja aamuille

Arkiaamuisin on helppoa pitää kiinni rutiineista. Mutta viikonloppuisin niitä ei monilla ole, joten siksi ei tule herättyä samoihin aikoihin kuin arkisin. Jos viikonloppuaamuina olisi jotain rutiineja, esimerkiksi kuntosalillakäynti, tulisi aamullakin herättyä ajoissa.

Virhe 4: Et valmistaudu tulevaan viikkoon

Viikonloppuisin haluaa toki rentoutua, mutta silloin kannattaisi hyödyntää vähän sitä, että on ylimääräistä aikaa. Jos tulevalla viikolla on kiire, ehkä jonkin pienen tehtävän teko jo viikonloppuna helpottaisi tulevaa viikkoa. Tehtävän ei tarvitse olla työtehtävä. Se voi olla esimerkiksi viikon aterioiden teko etukäteen. Ne voi pistää esimerkiksi pakastimeen odottamaan kiireisiä arkipäiviä, jolloin ei ehdi kokkaamaan.

Virhe 5: Et mene käymään ulkona

Kun herää, kannattaisi käydä ulkoilemassa pian sen jälkeen. Se virkistää ja sillä voi olla suotuisa merkitys myös seuraavan yön unenlaatuun. Aamuvalolle altistuminen voi antaa seuraavana yönä paremmat yöunet.

Lähde: Huffpost