Vähemmänkin riittää, kun on kyse hajuveden suihkauttamisesta.

Ennen kuin laittaa hajuvettä, kannattaa miettiä muita ihmisiä, jotka joutuvat tuota tuoksua haistelemaan. Jos tuoksua on tullut suihkautettua liikaa, voi se tehdä muiden ihmisten elämästä vaikeaa. Joku esimerkiksi lentokoneessa vieressä istuva voi kärsiä siitä niin paljon, että hänelle voi tulla siitä päänsärkyä tai muita jopa vakavampia oireita.

Mutta liiallisen määrän lisäksi hajuvettä voi tulla laitettua myös vääriin paikkoihin. Joskus niin käy vahingossa ja joskus sen voi tehdä varomattaan kokeilunhalun takia.

Tässä alla on viisi kohtaa, joihin hajuvettä ei pitäisi missään nimessä suihkauttaa.

1. Silmät. Jos hajuvettä suihkauttaa silmien lähellä ja sitä pääsee silmiin, se voi aiheuttaa silmiin ärsytystä ja pistelyä.

2. Hiukset. Se voi tuntua hyvältä ajatukselta, että suihkauttaisi hiuksiin hajuvettä, jolloin hiukset tuoksuisivat hyvälle. Se voi kuitenkin vaurioittaa hiuksia, jos sitä suihkauttaa suoraan hiuksiin. Sen voi tehdä esimerkiksi siten, että suihkauttaa hajuvettä hiusharjaan ja sen jälkeen harjaa hiuksia, joka on hiuksille paljon hellempi vaihtoehto.

3. Kädet. Hajuvesi voi kuivattaa käsiä sekä aiheuttaa käsiin halkeamia ja verenvuotoa.

4. Kainalot. Hajuvesi voi aiheuttaa kainalossa kutinaa ja polttelua.

5. Sukupuolielimet. Hajuvesi voi aiheuttaa naisen emättimeen suihkauttaessa monenlaista oiretta: ärsytystä, tulehduksia, kutinaa tai kipua.

Kannattaa laittaa hajuvettä vain ranteisiin, niskaan tai polvien takaosaan, jolloin sen laittaminen on ainakin yleensä turvallista.

Lähde: Reader’s Digest