Näitä asioita ei kannata missään nimessä sanoa terapeutille.

Käytkö sattumoisin terapiassa, tai haluaisit käydä? Yleisesti ottaen terapiassa ei ole olemassa rajoituksia, mistä voit terapeuttisi kanssa keskustella, ja terapia onkin sitä tehokkaampaa, mitä enemmän pystyt terapeuttiisi luottamaan.

On kuitenkin olemassa muutama asia, joita terapeutin vastaanotolla ei kannattaisi päästää suustaan, sillä ne voivat häiritä terapian etenemistä.

Jos käyt terapiassa, älä sano seuraavia asioita terapeutillesi.

 1. Olen aivan samaa mieltä kanssasi
  Sinun ei tarvitse olla terapeutin kanssa samaa mieltä asioista, vaan paljon parempi on kertoa suoraan, jos olet eri mieltä, tai jos jokin terapeuttisi sanoma asia vaikkapa häiritsee sinua. Voit myös sanoa, jos toivot terapeutin tekevän jotakin eri tavalla, tai jos toivot erilaista tukea tai apua. Terapiasta on eniten hyötyä, jos olet rehellinen.

 2. Olisitko sinäkin tehnyt niin?
  Tähän pätee sama sääntö kuin edellisessä kohdassa. Sinun ei tarvitse olla kaikesta samaa mieltä, eikä sinun tarvitse hakea terapeuttisi hyväksyntää. Ole rehellinen ja ole valmis kuulemaan terapeutin havaintoja, vaikka ne eivät olisikaan aina helppoa kuultavaa.

 3. Kerro, mitä minun pitäisi tehdä
  Terapian tarkoitus on vahvistaa sinua ja luottamustasi itseesi, jotta osaisit tehdä päätöksiä ja pitää huolta itsestäsi myös ilman terapeutin läsnäoloa. Jos kysyt aina terapeutin mielipidettä kaikkeen, ei se vahvista lainkaan omaa itseluottamustasi ja uskoa itseesi.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Pure Wow