Äidin pukeutuessa Disney-elokuvista tutuiksi pahiksiksi, hurmaa 7-vuotias tytär eri prinsessoiden asuissa.

Pukuilu eli cosplay (costume play) on harrastus, jossa pukeudutaan erilaisiksi hahmoiksi esimerkiksi peleistä, elokuvista, mangasta tai sarjakuvista. Pukuilu on ollut osa myös kanadalaisen valokuvaaja Camillia Courtsin ja hänen Layla-tyttärensä elämää hieman yli kaksi vuotta.

Courts ottaa valokuvia 7-vuotiaasta tyttärestään pukeutuneena Disneyn hahmoiksi, pääasiassa prinsessoiksi. Kaikki alkoi joulukuussa 2014, kun valokuvaajaäiti osti tyttärelleen mekon Disneylandin Bobbdi Boddidi Boutiquesta ja halusi kuvata hänet siinä, kertoo Huffington Post.

Perhe ja ystävät pitivät kuvasta niin paljon, että pukeutumisesta tuli äiti-tytär-kaksikon harrastus. Courts julkaisee upeita kuvia Instagram-sivullaan, mistä ne ovat lähteneet leviämään netissä ja kaksikko on noussut otsikoihin maailmalla.

Huffington Postin mukaan aluksi kaikki asut ostettiin Laylalle, mutta nykyisin paikallinen ompelijatar valmistaa ne. Luova äiti ottaa valokuvat heidän asuinkaupungissaan Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa ja toisinaan muokkaa taustoja tehdäkseen kuvien taianomaisesta ilmeestä täydellisen.

Disney-pukuilun myötä Layla on pukeutunut muun muassa Tuhkimoksi ja Pienen merenneidon Arieliksi erilaisissa asuissa, Urhean Meridaksi, Lumikiksi ja prinsessa Ruususeksi. Disneyn prinsessojen lisäksi 7-vuotias tyttö on kuvattu myös esimerkiksi Tähtien Sodan prinsessa Leiana ja Ihmeperheen Ilonana (Violet), kuten alla olevassa kuvassa:

Courtsin mukaan oman tyttären valokuvaaminen on ollut uskomaton ja ainutlaatuinen mahdollisuus dokumentoida hänen kasvuaan ja se on näyttänyt äidille, kuinka paljon Layla on kasvanut viimeisten kahden vuoden aikana. Kokemus on myös antanut pienelle tytölle lisää itsevarmuutta.

”Hän on todella ujo lapsi ja näen hänen ilmeensä kirkastuvan, kun hän pääsee asuun”, Courts kertoi.

”Hän on saanut paljon itsevarmuutta projektin aloittamisen jälkeen ja on todella tullut ulos kuorestaan”, hän jatkoi.

Äitikin osallistuu kuvauksiin, mutta sankareiden ja prinsessojen sijaan hän pukeutuu pahisten asuihin.

”Aina toisinaan haluan osallistua hauskanpitoon ja minusta pahiksena oleminen on paljon hauskempaa kuin kruunun käyttäminen”, Courts kertoi Huffington Postille.

”Minulla on mahtava meikkitaiteilija nimeltä Missy MacKintosh, kuka on muuttanut minut Pahattareksi (Prinsessa Ruususesta), ilkeäksi kuningattareksi (Lumikki) ja suokikseni, Ursulaksi (Pieni merenneito)”, hän listasi.

Tyttären suosikki pukuilukuvauksista on ollut Pieni merenneito -kuvaukset, joissa Layla oli Arielina pyrstön kera ja äiti Ursulana.

”Luulen sen johtuvan siitä, että hän tykkäsi nähdä minun täysin violettina”, valokuvaajaäiti arveli syytä, miksi kyseiset kuvaukset olivat niin tyttären mieleen.

Äiti-tytär-kaksikko valitsee yhdessä ideat, asut ja asusteet ja tekee siitä hauskan kokemuksen heille molemmille.

”Se on todella erityistä ja vaikka hän haluaisi lopettaa huomenna, voin muistella kuinka hauskaa meillä oli pukuillessa”, Courts sanoi.

”Se on ollut todella taianomaista”, hän päätti.

Alla muutama esimerkki lisää Courtsin tyttärestään ottamista kuvista:

Tuhkimo

Merida

Prinsessa Leia

Ariel

Lisää kaksikon kuvia löydät täältä.

Lähde: Huffington Post