Ihon hyvinvointiin vaikuttavat monenlaiset seikat.

Osa iholle hyvää tekevistä tavoista on sellaisia, ettei niitä välttämättä tule edes ajatelleeksi. Bright Side listasi yhdeksän tällaista tapaa, joita noudattamalla ihosi voi paremmin.

1. Puhdista puhelimesi näyttö säännöllisesti

Jos olet huomannut poskeesi ilmestyneen ihottumaa, kannattaa ryhtyä puhdistamaan puhelimen näyttö säännöllisesti. Likainen näyttö voi nimittäin aiheuttaa poskille kutinaa, punoitusta ja turvotusta, sillä puhuessasi puhelimessa pitelet todennäköisesti näyttöä vasten poskeasi.

Tutkimusten mukaan puhelimessa voi olla jopa 10 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä. Niinpä kannattaa puhdistaa näyttö päivittäin kosteuspyyhkeellä.

2. Pese meikkisiveltimet säännöllisesti

Väärin käytettynä meikkisiveltimet voivat aiheuttaa aknea, allergioita ja muita iho-ongelmia. Siksi siveltimet, sienet ja muut meikkausvälineet pitäisi puhdistaa riittävän usein.

Välineet voi puhdistaa kosteuspyyhkeillä, mutta tarkempaan pesuun kannattaa käyttää jotakin hellää puhdistusainetta, kuten shampoota tai vaahtoavaa puhdistusainetta.

3. Tarkkaile ruokavaliotasi

Sokeri ja rasvaiset ruoat ovat ihon ykkösvihollisia, ja useimmat tietävät sen. Mutta useimmilta kuitenkin unohtuu se, että myös tietyt, tiukat ruokavaliot voivat myös olla haitallisia iholle.

Yksipuoliset ruokavaliot voivat johtaa kuivaan, ryppyiseen ja väsyneeseen ihoon. Pidä siis huoli siitä, että ruokavaliosi on tasapainoinen sekä sisältää riittävästi tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja.

4. Älä käytä liikaa kuorinta-ainetta

Hankaavat kuorinta-aineet saavat ihon tuntumaan puhtaalta ja tasaiselta, mutta liiallinen kuoriminen voi aiheuttaa iholle tulehduksia.

Jos ihosi on taipuvainen kuivuuteen ja akneen, kuorinta voi vain pahentaa tilannetta. Korvaa siis kuorinta-aine pehmeällä kuorivalla kosteusvoiteella. Jos ihosi on kovin rasvainen, kannattaa se kuitenkin kuoria kerran viikossa.

5. Käytä kosteusvoidetta ennen uima-altaassa käyntiä ja sen jälkeen

Uima-altaiden kemikaalit kuivattavat ihoa ja tekevät siitä hilseilevän. Suojataksesi ihoasi kloorin vaikutukselta levitä sille ravitsevaa kosteusvoidetta ennen altaaseen menoa.

Altaasta poistumisen jälkeen kasvot kannattaa pestä huolellisesti ja levittää sen jälkeen uudelleen kosteusvoidetta niille.

6. Käy suihkussa heti kuntoilun jälkeen

Kuntosalin suihkutilat eivät ole ehkä kaikkein houkuttelevimpia, mutta jos et peseydy heti hikoilun jälkeen, ovat riesanasi tukkeutuneet ihohuokoset, mustapäät ja finnit.

Ota siis tavaksi pujahtaa kuntosalillakin suihkuun heti kuntoilun jälkeen, äläkä odota kotiin asti.

7. Kuuntele kehoasi

Yleiset kosmeettiset ongelmat, kuten ärtynyt iho, punoitus ja turvotus iholla voivat olla merkkejä jostakin vakavammasta terveysongelmasta. Siksi onkin hyvä seurailla, mitä kehosi yrittää kertoa sinulle, ja kuunnella sitä.

8. Vältä liian kuumia suihkuja

Hyvin kuumat suihkut tuhoavat ihon suojaavan kerroksen, joka auttaa säilyttämään kosteuden ihon syvemmissä kerroksissa. Lisäksi kuumalla vedellä peseytyminen voi johtaa ennenaikaiseen ryppyisyyteen ja ihon kuivuuteen.

Kun ensi kerran hyppäät suihkuun, muista säätää lämpötila riittävän viileäksi.

9. Juo riittävästi vettä

On hyvin tärkeää huolehtia nestetasapainostaan. Jos et koskaan juo riittävästi vettä päivän aikana, hyvä kikka on asettaa vesipullo puhelimen päälle. Joka kerta, kun aiot katsoa puhelintasi, muistat juoda myös huikan vettä.

Lähde: Bright Side