Vaikka eläisitkin hyvin pienellä budjetilla, ei se tarkoita, ettet voisi silti olla onnellinen ja nauttia elämästäsi!

Taloudelliset vaikeudet voivat olla todella ikäviä, ja aiheuttaa paljon huolta. Stressi voi kasaantua ja tuntua heijastuvan elämän jokaiselle osa-alueelle.

On kuitenkin mahdollista olla onnellinen, vaikka olisit rahaton. Nämä vinkit auttavat sinua säilyttämään hymysi huolimatta siitä, mitä pankkitililläsi on!

  1. Mieti sellaisia ihania asioita elämässäsi, joita et voi ostaa rahalla. Kenties olet hyvässä kunnossa ja nautit liikunnasta, tai sinulla on ihania ystäviä tai olet kenties onnellisessa parisuhteessa.
  2. On olemassa paljon hauskaa tekemistä, joka ei maksa mitään, tai on edullista. Lainaa kirjastosta hyvä kirja, mene kävelylle ystävän kanssa tai järjestä lautapeli-ilta!
  3. Voit myös nauttia muodista vähälläkin rahalla! Käy kirppiskierroksella, tuunaa omat vaatteesi tai reidatkaa ystäväsi kanssa toistenne vaatevarastoja.
  4. Muista, että kaikki on tilapäistä. Rahaa tulee taas joskus enemmän, eikä rahattomuus ole kuin väliaikaista.
  5. Muista, että vaikka materialistiset asiat voivatkin olla ihania, onnellisuus ei ole riippuvaista rahasta!
  6. Tee suunnitelma, jonka avulla pystyt selättämään taloudelliset vaikeutesi. Kenties keksit tavan säästää rahaa tai tienata sitä lisää!
  7. Älä stressaa laskujen maksamista liikaa, vaan hyväksy, että se on yksi aikuisena olemisen ikävistä puolista.
  8. Tapaa ystäviäsi ja pidä heidän kanssaan hauskaa sellaisilla tavoilla, jotka eivät vaadi rahaa – ainakaan paljoa. Älä jätä näkemättä ystäviäsi sen vuoksi, ettei sinulla ole rahaa kaikkiin erilaisiin aktiviteetteihin.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk