Parisuhteen päättyessä omaisuuden jakamisen ei tarvitse olla tuskallista ja vaikeaa.

Oletteko päättämässä parisuhdetta, ja kaiken muun ikävän lisäksi lusikatkin pitäisi pistää jakoon? Eroaminen on rankkaa muutenkin, ja harva jaksaisi enää lähteä tappelemaan omaisuuden ja tavaroiden jakamisesta.

Tavaroihin voi esimerkiksi liittyä paljon muistoja, ja yhdessä hankittuja tärkeitä asioita on tuskallista jakaa. Toisaalta tavaroiden jakaminen on myös rahallisesti haastavaa, sillä usein kumpikin osapuoli haluaa pitää rahallisesti arvokkaimmat esineet, ja taloudellisesti voi olla vaikeaa luopua yhdessä hankituista design-esineistä ja muista arvokkaista tavaroista.

Jos olet käymässä läpi eroa, jossa teidän on jaettava tavaroita, ota vinkkiä alla olevista neuvoista, jotta jakamine sujuisi mahdollisimman kivuttomasti.

  1. Tehkää ensin listat kaikesta, mitä omistatte yhdessä ja erikseen, ja kuka on maksanut mitä.
  2. Älkää missään nimessä tuhotko ja rikkoko toisen omistamia tavaroita, vaikka kuinka ketuttaisi.
  3. Pyri olemaan asiallinen ja ystävällinen, äläkä pahenna tilannetta huonolla käytöksellä.
  4. Jos kumpikin joutuu muuttamana pienempään asuntoon, eivätkä suuret huonekalut tai muut esineet mahdu uusiin asuntoihinne, voitte päättää myydä osan kalusteista yhdessä ja jakaa tuotot keskenänne.
  5. Varautukaa myös siihen, että jos toinen haluaa pitää jotain arvokasta, voi hän joutua niin sanotusti ostamaan toisen ulos, eli maksamaan siitä reilun korvauksen.
  6. Muista olla reilu, sillä silloin on todennäköisempää, että hänkin on sinua kohtaan reilu.
  7. Pidä silti puolesi, äläkä anna kaikessa periksi. Sinullakin on oikeus yhteiseen omaisuuteen.
  8. Muista, että loppujen lopuksi se on vain tavaraa. Voit aina ostaa uuden sohvan tai hyllyn. Ihan kaikesta ei tarvitse jäädä vääntämään.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk