Näihin asioihin eivät oikeaa kättä käyttävät osaa samaistua.

Kansainvälistä vasenkätisten päivää vietetään aina 13. elokuuta. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa päivä on näkynyt #lefthandersday -hashtagin käytöllä, mistä Nainen.com on aiemmin poiminut parhaita paloja (lue juttu täältä).

Vasenkätisten maailma on erilainen kuin oikeakätisten ja heidän arjessaan on asioita, joita oikeakätiset eivät ymmärrä. Niinpä kansainvälisen vasenkätisten päivän kunniaksi listattiin 8 asiaa, joihin oikeakätiset eivät osaa samaistua.

Nämä asiat ovat tuttuja vain vasenkätisille:

1. Työpisteellä asiat ovat väärinpäin

Kun saavut uudelle työpisteelle, jossa on tietokone ja puhelin, ovat tietokoneen hiiri ja puhelin yleensä aina oikealla puolen. Vaikka saisit puhelimen yltämään vasemmalle puolen, on hiiri usein tarkoitettu vielä oikeakätisten peukalolle.

2. Korkeakoulut eivät ole ystäviäsi

Luentosaleissa edessä voi olla pikkuruinen pöytä, jonka käyttö on muutenkin jo vaikeaa, mutta pahempaa se on, kun pöytä on muotoiltu oikeakätisiä varten. Plus kaikki ne kierrevihkot…

3. Vaikeudet urheilulajeissa

Esimerkiksi pesäpalloa pelatessa pitää etsiä itselle sopiva räpylä kasasta oikeakätisille tarkoitettuja. Tenniksessä taas voidaan olettaa, että vasenkätinen on heti todella hyvä, mutta oletukset eivät aina vastaa todellisuutta.

4. Sinusta tehdään outoja oletuksia

”Hei, Jimi Hendrix / Kurt Cobain (tai muu vasenkätinen muusikko) oli tosi hyvä soittamaan kitaraa ja hän on vasenkätinen, oletko sinä yhtä taitava?!” ”Sinun täytyy olla todella taiteellinen.”

5. Pukeutuminen voi aiheuttaa hankaluuksia

Kaulakorujen hakaset, vyöt, kellot…

6. Kaikki haluavat kätellä sinua väärällä tavalla

Tapaamisessa edessäsi on automaattisesti oikea käsi ja toisinaan voi tuntua pöhköltä tarjota itse siihen vasenta.

7. Monet asiat valmistetaan oikeakätisiä ajatellen

Koska oikeakätisiä on enemmän – vasenkätisten tarkkaa osuutta väestöstä on tosin vaikea selvittää – ovat monet asiat valmistettu heitä ajatellen ja yleensä esimerkiksi toimistossa sakset ovat oikeakätisille tarkoitettuja versioita tai keittövälineissä joutuu etsimällä etsimään omaan käteen paremmin sopivia välineitä – joiden hinta voi vielä kaiken lisäksi olla korkeampi. Se voi olla todella turhauttavaa vasenkätisille.

8. Kirjoittaminen käsin

Se suttuisen jäljen määrä ja tahrat kädessä… Sitä ei voi ymmärtää muut kuin vasenkätiset.

Lähde: Metro