Usein listataan hyviä puolia, nyt on huonojen puolien vuoro.

Avioliitossa tai pitkässä, vakaassa parisuhteessa seksi voi olla mahtavaa, mutta tilanne voi muuttua, jos siihen ei kiinnitä huomiota. Huffington Postin sivuilla listattiinkin seitsemän kamalinta puolta avioseksistä varoituksena siitä, millaiseksi se voi muuttua, jos seksielämästä ei pidä huolta.

Pahimpia puolia avioseksistä ovat:

1. Automaattiohjaus kytkeytyy päälle

Kun harrastaa saman ihmisen kanssa seksiä vuodesta toiseen, oppii tuntemaan mistä toinen pitää. Se voi myös johtaa siihen, että automaattiohjaus kytkeytyy päälle ja osapuolet laiskistuvat eivätkä enää kiinnitä huomiota siihen, miten kumppanin keho reagoi. Voi toki olla mukavaa, jos ei joudu keskittymään kovasti seksin aikana, mutta jos sen aikana miettii mitä haluaisi syödä päivälliseksi, ei sekään ole hyvä asia.

2. Luotto vanhoihin rutiineihin

Kun huomaa jonkin asian toimivan sängyssä, on helppo turvautua siihen jatkuvasti. Alussa seksi on mahdollisuus oppia uutta kumppanistaan, mutta pitkässä suhteessa tai avioliitossa on helppo tottua tiettyyn eikä sitä aina edes tiedosta.

3. Uuden kokeilemista pitkittää

Kun tiedostaa, että saman ihmisen kanssa harrastaa seksiä todennäköisesti loppuelämänsä ajan, voi helposti siirtää uusien asioiden kokeilemista, koska ajattelee, että onhan sitä aikaa sitä varten. Tämä voi kuitenkin lopulta kääntyä itseään vastaan.

4. Jokainen kerta on pikainen

Jos pari pystyy laukeamaan yhtä aikaa ja vielä nopeasti, on joskus vaikea nähdä syytä sille, että seksi kestäisikin pitkään – etenkin jos seksin edelle menevät kotityöt, lasten hoitaminen, television katselu ynnä muu. Pikaisesta voi tullakin uusi perustaso, mikä joskus voi tuntua siltä, että on vain itsetyydytysapu kumppanilleen.

5. Ei uutta materiaalia

Jos pari ei yhdessä halua kokeilla uusia asioita tai ei ole avoimessa suhteessa, ei uusia ideoita tuo kukaan mukaan. Seksirepertuaari voikin siis koostua täysin siitä, mitä pari osasi silloin, kun alkoi olla yhdessä.

6. Toiseen ei aina tunne niin erityisesti vetoa

On yksinkertaisesti mahdotonta käydä kuumana kumppaniinsa joka päivä kunnes kuolema (tai avioero / parisuhteen päättyminen) erottaa. Kumppaneiden toinen toistaan kohtaan tuntema vetovoima muuttuu vuosien aikana suuntaan ja toiseen, mikä on täysin normaalia. Itsensä voi löytää tilanteesta, jossa oma kumppani ei innosta kuukausiin ja yhtäkkiä häntä taas himoitsee suuresti. Mutta kun on jumissa tilanteessa, jossa vetovoima on hukassa, voi seksi tuntua kuin kotitehtävien teolta – tai pahemmalta.

7. Seksiä pitää itsestäänselvyytenä

Vakiintuneessa parisuhteessa tai avioliitossa seksiin on aina mahdollisuus, sillä kumppani on jo olemassa eikä sitä tarvitse olla metsästämässä missään. Onkin helppoa pitää seksiä itsestään selvänä.

Lähde: Huffington Post