Omista virheistä voi – ja on syytäkin – ottaa opikseen, mutta myös muiden virheistä voi ottaa oppia.

Joskus parisuhteen päätyttyä entinen pari saattaa päätyä vielä takaisin vällyjen väliin eron jälkeen. Your Tango -sivusto teki kyselyn parisuhteen päättymiseen liittyen ja saivat selville, että nostalgian ja yksin olemisen pelon jälkeen seksi on yleisin syy, miksi ihmiset eivät pääse exästään yli.

Tämän johdosta sivusto selvitti sosiaalisen median avulla, millaisia kokemuksia ihmisillä on ollut seksistä exän kanssa. Alla heidän kokemuksiaan, joista ottaa opikseen.

1. Tajuat, että se todella on ohi

Joskus tarvitsee vielä yhden yhteisen yön, jotta molemmat tajuavat missä mennään. ”Se vaikutti aluksi samalta kuin ennen, mutta sen jälkeen se oli outoa. Meillä ei ollut mitään sanottavaa toisilleen. Me puhuimme vain säästä. Suhde oli todella, todella ohi”, eräs 33-vuotias nainen kertoi kokemuksistaan.

2. Kerran paskiainen, aina paskiainen

31-vuotias nainen päätyi sänkyyn exänsä kanssa vain oppiakseen toden teolla sen, minkä hän jo tiesikin. ”Ajattelin, että olimme matkalla takaisin yhdessä olemiseen, koska seksi yhdessä oli niin hauskaa ja lohduttavaa. Mutta toista ei voi muuttaa ja hän oli edelleen sama pettävä paskiainen kuin silloin, kun olimme yhdessä”, nainen sanoi.

3. Muutakin kuin sydämesi särkyy

”Hän oli niin päissään. Ainakin se oli hänen syynsä sille, että seksin jälkeen (viimeisen kerran ikinä!) hän nousi tuntia myöhemmin, rikkoi useita viinilaseja – vahingossa – ja sitten koetti keittää parsakaalia. Seuraavana aamuna hän ei muistanut mitään ja hämmästeli miksi parsakaalin pää oli tyhjässä kattilassa hellalla”, 25-vuotias nainen kuvaili kokemuksiaan seksistä exän kanssa.

4. Exä on vaikeampi häätää ulos kuin yhden illan säätö

Yhden illan juttu on helpohkoa ajaa ulos kotoaan keksimällä jonkinlaisen verukkeen, mutta entinen pari tuntee toisensa tavat ja rutiinit hyvin, mikä voi vaikeuttaa toisen häätämistä pois.

”Hän tiesi, että sunnuntaiaamuisin teen itselleni aamupalan, hengailen asunnossani noin kolmeen iltapäivällä ja sitten menen tekemään töitä tai opiskelemaan – olin silloin viimeistä vuotta korkeakoulussa. Sunnuntai oli minun päiväni olla yksin ja tehdä, mitä haluan, mutta koska hän tiesi tämän, hän ei suostunut lähtemään. Kerroin hänelle, että minulla on suunnitelmia, mutta hän vain pysyi sängyssä hymyilemässä ja nauramassa, kun minä suutuin suuttumistani. Vähintään tunnin inteltyämme menin suihkuun, pukeuduin ja lähdin kaupungille. Vasta kun olin selvästi lähtemässä itse, hän suostui vaatimuksiini lähteä. Valitettavasti tein saman virheen vielä pari kuukautta myöhemmin, mutta se oli onneksi maanantai-iltana”, sanoi 30-vuotias nainen.

5. Hän ei ehkä olekaan enää samanlainen kuin ennen

”Vein hänet kotiin työvuoronsa jälkeen (Kyllä, menin sinne nimenomaan viedäkseni hänet kotiin). Harrastimme kuitenkin seksiä ja se oli kivaa. Seuraavana aamuna jätin hänet sänkyyni ja menin töihin. Kotiin palattuani huomasin, että lähes kaikki minun ei-pilaantuvat tuotteet keittöstäni olivat kadonneet, mukaan luettuna minun kalliit kynät, joista todella pidän. Hän hitto soikoon varasti ne. Miksi? En tiedä eikä se koskaan selvinnyt”, 36-vuotias nainen paljasti kokemuksistaan.

6. Mustasukkainen kerran, mustasukkainen aina

29-vuotias mies sai tuta exänsä mustasukkaisuuden eron jälkeen.

”Oli ollut melkein vuosi siitä, kun olin sängyssä exäni kanssa. Jossain vaiheessa yötä, en tiedä milloin, hän penkoi puhelintani ja lähetti hulluja viestejä teeskennellen olevansa minä muutamalle viimeisimmälle naiselle, jolle olin lähettänyt viestejä. Exäni luuli, että minulla on säätöä niiden naisten kanssa. Kyllä, minulla oli, parinkin kanssa, mutta se oli tympeä temppu häneltä, koska olimme ja olemme edelleen eronneet”, hän sanoi.

Lähde: Your Tango