Seksistä ja siihen liittyvistä aiheista keskusteleminen ovat avain onnellisempaan parisuhteeseen.

Pariskunnilla, jotka keskustelevat hankalista aiheista, kuten makuuhuoneessa tapahtuvista asioista, on kymmenen kertaa todennäköisemmin onnellisempi suhde kuin niillä, jotka jättävät intiimit ja vaikeilta tuntuvat aiheet huomiotta.” sanoo yhteiskuntatieteilijä Joseph Grenny, joka on kirjoittanut mm. kirjan Crucial Confrontations (Ratkaisevat vastakkainasettelut) ja lisäksi hän on julkaissut monia keskustelun tärkeyttä korostavia julkaisuja.

Grennyn lisäksi, monet parisuhdeasiantuntijat, ovat sitä mieltä, että kumppanin kanssa kannattaa käydä avointa keskustelua seksiin liittyvissä asioissa. Tässä kuusi keskustelun aihetta, joista kannattaa aloittaa:

Seksuaaliset rajat
Keskustelkaa omista mieltymyksistä, mutta myös siitä, mitä ette ole valmiita tekemään. Molemmat saatte näin tietoonne sen, mikä kumppanista on epämieluisaa. Tämän keskustelun tavoite on välttää ikäviä kokemuksia makuuhuoneessa.

Kun seksi tuntuu rutiinilta
Jos seksi tuntuu rutiinilta, se saattaa estää sinua tai kumppaniasi kokemasta nautintoa, minkä seksielämä on aiemmin tarjonnut. Pian voi käydä myös niin, että rutiininomaista seksiä halutaan vältellä. Keskustelu kannattaa avata niin pian kuin mahdollista, ennen suurempien ongelmien ilmaantumista.

Intiimit ongelmat
Emättimen kuivuus, erektio-ongelmat tai muut kehon toimintaan liittyvät ongelmat eivät välttämättä ole keskustelun aiheita, joita innolla halutaan käydä läpi. Nämä asiat ovat kuitenkin tärkeitä, jotta seksi voi olla laadukasta ja sellaista, mistä molemmat nauttivat.

Sukupuolitautitestit
Varsinkin silloin, kun seksiä harrastetaan ensimmäisen kerran ilman kondomia, kannattaa molempien olla rehellisiä sen suhteen, onko tarpeellisestä testeistä huolehdittu. Moni sukupuolitauti saattaa olla oireeton pitkänkin ajan kuluessa.

Jos ei haluta
Jokaiselle tulee kausia, kun sukupuolielämä ei kiinnosta, vaikka kumppani olisikin maailman rakkain ja tärkein. Syynä voi olla kiire, stressi tai vain väsymys. Kun tuntuu, että et halua lainkaan seksiä, kannattaa se kertoa ja sanoa myös syy ja kuunnella kumppania myös silloin kun hän kokee haluttomuutta. Jos haluttomuus jatkuu pitkään, on keskustelun paikka ehdottoman tärkeä.

Kuinka usein ja milloin seksiä harrastetaan
Niin kuin epäromanttiselta se kuulostaakin, kannattaa seksiä koittaa sovittaa omiin aikatauluihin sopivaksi, Senkin suhteen, jotta se tuntuisi molemmilta tyydyttävältä. Toiselle aamuseksi on parasta, toisella taas illalla hormonit hyrräävät eniten. Keskustelu mieltymyksistä ja aikatauluista saattaa avata uusia mahdollisuuksia sille, missä välissä seksiä harrastetaan ja kuinka usein.

Jaa tämä artikkeli ystävillesi!

Lähde: Woman’s Day