Ensirakkaus ja ensimmäinen parisuhde ovat usein jotain, mitä ei unohda ja se voi olla myös kaikinpuolin todella opettavainen suhde tulevaisuutta ajatellen.

Jokainen parisuhde ei ole tarkoitettu kestämään ikuisesti ja usein ihmisillä onkin niitä enemmän kuin yksi elämänsä aikana. Ensimmäisen parisuhteen päättyminen on usein myös todella kova paikka – kokeehan sen silloin juurikin ensimmäistä kertaa.

Ensimmäinen voi kuitenkin olla opettavaisempi kuin sitä seuraava parisuhde – tai parisuhteet – ennen kuin löytää sen, joka kestää.

Alla on opetuksia, joita ensimmäisestä parisuhteesta voi saada.

1. Älä odota liikoja

Ensirakkaudesta tai -parisuhteesta on helppo oppia pitämään odotuksiaan kurissa, koska ensimmäisen suhteen alkaessa monilla voi olla hurjat odotukset parisuhdetta kohtaan.

2. Rakkaus on olemassa

Rakkautta on todella olemassa ja ihmiset rakastuvat, mikä on asia, jonka kaikki oppivat ensimmäisestä suhteesta. Samalla oppii ymmärtämään myös olevansa rakkauden arvoinen.

3. Vahvistut

Harvalla ensimmäinen suhde jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi, joten ensimmäisen suhteen myös ensimmäinen ero opettaa. Ero tekee vahvemmaksi kuin aiemmin olit ja sinua on jatkossa vaikeampi huojuttaa emotionaalisesti.

4. Opit päästämään irti

Ensirakkaudesta voi olla vaikea luopua, etenkin jos on tullut jätetyksi, mutta lopulta suhteesta ja ensirakkaudesta oppii päästämään irti.

5. Opit olemaan vähemmän riippuvainen toisesta

Ensimmäisessä parisuhteessa on helppo olla liian riippuvainen toisesta, mikä lopulta voi myös johtaa suhteen päättymiseen. Eron jälkeen monet huomaavatkin, ettei liiallinen riippuvuus toisesta ole sen arvoista.

6. Rakkaus löytyy uudelleen

Ensirakkaus hiipuu ja suhteesta toipuu, mutta rakkaus ei katoa elämästä kokonaan. Vastaan voi tulla uusi ihminen, jota kohtaan tunteet voivat olla voimakkaampia ja itse olla valmiimpi suhteeseen, kun sellaisessa jo kerran ollut.

Lähde: Boldsky