Häiden ei tarvitse olla överit ollakseen ihanat.

Kaikki morsiamet eivät haaveile valtavista ökyhäistä, vaan osalle paljon tärkeämpää on yksinkertaisesti se, että pääsee naimisiin rakkaan ihmisen kanssa.

Jos hääpari vieläpä on ekologisesti virittynyt ja haluaa säästää ympäristöä kaikin mahdollisin tavoin, kannattaa ehdottomasti perehtyä näihin yksinkertaisiin vinkkeihin, miten häät voi järjestää myös hyvin ekologisesti.

Jos sinäkin haluat järjestää ympäristöystävälliset häät ja lisäksi säästää pitkän pennin, tee häissäsi seuraavat asiat.

 1. Karsi vieraslistaa
  Yksinkertaisesti: mitä vähemmän vieraita, sitä vähemmän päästöjä ja roskaa. Mitä vähemmän kutsut erityisesti sellaisia vieraita, jotka joutuvat lentämään päästäkseen häihin, sitä parempi se on ympäristölle. Karsi siis kaikki kummien kaimat vieraslistalta ja pidä pienemmät häät.

 2. Unohda paperiset kutsut
  Paksut ja hienot kutsut ovat paperin tuhlausta ympäristön kannalta. Siirry digitaalisiin kutsuihin, vaikka mummosi ei siitä innostuisikaan.

 3. Sormukset uusiksi
  Pyri välttämään perinteisiä kulta- ja timanttisormuksia, ainakin jos ostaisit ne uutena. Pyrikin mieluummin ostamaan sormukset käytettyinä tai käyttämään perheen perintösormuksia. Jos ostat sormuksen kuitenkin uutena, valitse mieluummin laboratoriossa kasvatettu timantti louhitun sijaan.

 4. Kierrätä
  Sen sijaan että käyttäisit paperisia tai muovisia astioita ja serviettejä, käytä esimerkiksi kankaisia lautasliinoja, jotka voit pestä roskiin heittämisen sijaan. Sen sijaan, että käyttäisit kaukaa lennätettyjä, kuolevia leikkokukkia, koristele juhlatila mieluummin istutetuilla kasveilla, kuten upeasti tuoksuvalla rosmariinilla tai vaikkapa ruukkuruusuilla. Näitä voit sitten antaa vaikkapa vieraille lahjaksi heidän poistuessaan juhlista.

 5. Osta käytettynä
  Miksi pitäisi ostaa häämekko ja kaikki muu tarvittava uutena, kun voit hyvin ostaa sekä mekon, kengät laukun ja muut tarvittavan käytettynä? Toinen vaihtoehto on myös, että vuokraat vaatteet ja asusteet hääpukujen vuokrausliikkeestä.

 6. Ruokalista uusiksi
  Hyvin iso päästöerä tulee ruoasta, ja sen vuoksi häiden ruokalista kannattaakin miettiä tarkkaan. Tarjoile vieraile mahdollisimman vähän – jos ollenkaan – lihaa, ja keskity kasviksiin. Hyvä idea on myös tarjota satokauden mukaista ja lähellä tuotettua ruokaa, ja ylipäänsä tilausvaiheessa kiinnittää huomio ruoan määrään ja siihen, ettei ruokaa tilata hääjuhlaan tarpeettoman paljon.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: The List