Kaikilla on ihohuokosia, joiden määrään ei voi vaikuttaa. Mutta niiden kokoon ja näkyvyyteen voi vaikuttaa monin eri tavoin.

Jos ne näkyvät mielestäsi kasvoillasi liian näkyvästi, hyödynnä silloin Indianexpress -sivustolta löytyviä käteviä vinkkejä niiden häivyttämiseen. Voit vaikuttaa myös niiden kokoon. Ihonhoidossa on tärkeä muistaa, että se pitää tehdä omalle iholle sopivalla tavalla.

Siihen, miten hyvin ihohuokoset näkyvät, vaikuttavat monet asiat, kuten genetiikka, ihotyyppi, altistuminen auringolle ja ikä. Tässä alla keinoja saada ne vähemmän näkyväksi.

1. Puhdista kasvot kahdesti päivässä

Lika, pöly ja kuolleet ihosolut juuttuvat huokosiin, joten on hyvä pestä kasvot kaksi kertaa päivässä. Tee se geelipohjaisilla puhdistusaineilla, jotka puhdistavat öljyn ja lian huokosista. Tämä voi tehdä valtavan eron siihen, miltä ihosi näyttää ja tuntuu.

2. Tee kasvoille kuorinta kahdesti viikossa

Ihon kuorinta kaksi kertaa viikossa toimii myös erittäin hyvin huokosten häivyttämisen kannalta. Varo kuitenkin kuorimasta ihoa liikaa. Käytä hellävaraista kuorinta-ainetta muiden ainesosien, kuten salisyylihapon, niasiiniamidin ja retinolien kanssa, jotka auttavat vähentämään talia.

3. Kosteuta iho aina hyvin

Jokaista ihotyyppiä täytyy kosteuttaa. Käytä kosteusvoidetta hyaluronihapon ja glyseriinin kanssa.

4. Kokeile savinaamiota

Jos haluat kokeilla kunnon täsmähoitoa ihohuokosiin, kannattaa testata savinaamiota. Ne saattavat häivyttää huokoset nopeasti, koska ne poistavat niistä kaiken öljyn. Käytä savinaamiota kerran tai kahdesti viikossa vaihtoehtoisina päivinä kuorinnan kanssa.

5. Lisää ihon kimmoisuutta

Kun saat ihoon lisää kimmoisuutta ja joustavuutta, sekin häivyttää ihohuokosia. Lisää C-vitamiinia ja retinoideja ihonhoitorutiiniisi. Käytä tuotteita maitohapon ja glykolihapon kanssa.

6. Käytä aurinkorasvaa

Muista aina käyttää aurinkovoidetta suojaamaan ihoasi haitallisilta UV-säteiltä. Käytä vedenkestävää rasvaa, joka on vähintään SPF 30.

Katso vielä täältä Instagramissa esillä olevaa kuvaa, jossa kaikki nämä juuri esitellyt ihohuokosten häivyttämiseen toimivat keinot esitellään kuvin.

Lähde: Indianexpress