”Näytä mulle missä sul on rusketusraidat, piirrä ne kartalle”, lauloi PMMP ensimmäisellä hittisinkullaan, mutta kaikkien mieleen ihon rusketusraidat eivät ole.

Vaikka tarkasti laittaisi aurinkosuojaa ja katsoisi, että viettää auringossa aikaa niin, ettei ei-toivottuja rusketusraitoja pääse syntymään, ei niiltä aina voi välttyä – ja päivän päätteeksi iholta löytyy trendikkään cut out-uimapuvun jättämät jäljet. Tälloin voi tuntua siltä, että haluaa mahdollisimman pian eroon rusketusraidoista, mutta miten? Pure Wow’n mukaan seuraavat alle listatut viisi asiaa voivat olla avuksi.

Kuorinta

Ensimmäisenä Pure Wow’n mukaan ihon uloin kerros pitää kuoria, jotta haalistumisprosessi alkaa. Jos kuitenkin olet palanut auringossa, odota muutama päivä tai muuten kuorintakokemuksesta tulee todella ikävä.

Sitruunan mehua apuun

Sitruunan mehu on luonnostaan kuoriva, mutta se on hellempi, koska se ei tarvitse mitään karkeaa hankausta – kunhan muistat laimentaa sitä laittamalla sekaan hunajaa, jotta se ei polta. Jätä sitruunan mehun ja hunajan seos rusketusraidoille 25 minuutin ajaksi ja huuhtele.

Kurkkuviipaleita iholle

Sille on Pure Wow’n mukaan syynsä, miksi kurkkuviipaleita voi nähdä ihmisten silmillä: niissä on luonnostaan paljon vettä ja C-vitamiinia, joten ne ravitsevat ihoa, mikä on avainasemassa rusketusraitojen haalistamisessa. Toimi joko niin, että laitat ohuita viipaleita tarvittuihin kohtiin tai soseuta ne massaksi, jota levität haluamallesi alueelle 20 minuutin ajaksi.

Kokeile perunaa

Perunoissakin on paljon vettä, joten niitä on käytetty apuna auringossa palaneen ihon hoidossa. Jos iholtasi löytyy enemmän punainen raita kuin rusketusraita, leikkaa peruna ohuiksi siivuiksi ja laita niihin kohtiin, missä niille on tarvetta, anna niiden olla iholla 15 minuuttia ja ota ne sitten pois.

Itseruskettavaa

Jos mikään näistä yllä mainituista tavoista ei auta, laita itseruskettavaa meikkisudilla rusketusraidoille. Jätä vaikuttamaan yön yli ja sitten käytä hellää kuorintaa, kuten sitruunan mehua, pehmentämään mahdolliset erottavat reunat, jotta lopputulos on tasaisempi.

Lähde: Pure Wow