Kaikki ruumiinosaamme ovat uniikkeja, niin myös peppusi.

Ei ole myöskään olemassa ​​”keskimääräistä” tai ”tyypillistä” takapuolen muotoa, mutta eri pepputyypit voidaan luokitella neljään eri katekoriaan, pepun tiettyjen ominaisuuksien myötä.

Oikean pepputyypin tunnistaminen auttaa mm. valitsemaan oikeanlaisia vaatteita ja alusasuja, jotka korostavat peppusi parhaimpia puolia.

Neliön muotoinen

Jos takaa katsoessa lonkkaluustasi reiteen näkyvä sivu on suora, sinulla on neliön muotoinen peppu.

Neliön muotoiselle pepulle sopii hyvin stringit, sekä hipster-malliset alusvaatteet. Neliön muotoista peppua myös korostaa korkeavyötäröiset housut.

V:n muotoinen

V:n muotoisessa pepussa täyteläisyys on enemmän ylhäällä, lähellä vyötärölinjaa, alapuolelle peppu ikään kuin ”supistuu”.

V:n muotoisen pepun ominaisuuksia näyttävästi korostavat sellaiset alusasut, jotka peittävät enemmän pakaran poskia, eli mm. tavalliset pikkuhousut ja hipsterit. V:n muotoisen takapuolen omaavan kannattaa myös suosia esimerkiksi sellaisia farkkuja, joissa taskut ovat isoja ja kauempana toistaan, lisäksi niissä voi olla haalistumaa taskujen alapuolella.

Sydämen muotoinen

Tämä pepputyypin nimitys tulee siitä, että lonkkien ja pakaroiden muoto, muodostavat ylösalaisin olevan sydämen kuvion. Tämä pepputyyppi on yleinen ”päärynän muotoisessa” vartalossa.

Sydämen muotoiselle pepulle sopii vyötärölle asti ulottuvat stringit tai tangat, sekä myös alushousut, joissa leikkaus on enemmän pakaroita paljastava. Farkut, joissa taskut kaareutuvat hieman ylöspäin toimivat hyvin tällä pepputyypillä.

Pyöreän muotoinen

Pyöreälle pepulle nimitys tulee siitä, että se on täyteläinen joka suuntaan.

Alusvaatteissa toimivat hyvin esimerkiksi stringit ja sellaiset, joissa on sivulla kangasta vähän. Bootcut-farkut (ns. trumpettilahkeiset) sopivat hyvin pyöreän pepun omaavalle.

Jaa vinkiksi myös kavereille!

Lähde: Healthline